09 / 20 / 2024
Новини Свят Ще бъдат ли F-16 повратна точка в борбата срещу Путин ?

Ще бъдат ли F-16 повратна точка в борбата срещу Путин ?

от infomax
0 коментари
Ще бъдат ли F-16 повратна точка в борбата срещу Путин ?

Пристигането на американски изтребители F-16 в Украйна бележи повратна точка в борбата срещу Путин и неговите самолети Су-35, каза британският министър на отбраната Грант Шепс.

„Първата група украински пилоти завършиха Кралските военновъздушни сили през март, Обединеното кралство и съюзниците трябва да продължат да правят всичко възможно, за да подкрепят Украйна в нейната битка за небето“, написа той в социалната мрежа X.

Изтребителите F-16 вече са в Украйна – какво беше съобщено

Припомняме, че вечерта на 31 юли стана известно, че Украйна е получила първата партида изтребители F-16. Беше отбелязано, че срокът за предаване на американските военни самолети е бил края на юли и той е спазен. Точният брой на прехвърлените самолети засега не е известен, но те не са много, пишат медиите.

По-късно се появи информация, че F-16 вече са извършили първите си бойни мисии в Украйна. Съвременните военни самолети досега са били използвани само за противовъздушна отбрана.

В допълнение към използването на наскоро придобитите от Киев самолети F-16 за противовъздушна отбрана, Украйна може също да започне да ги използва за борба с руски самолети и хеликоптери на фронтовата линия, които летят на ниски височини. Това заяви в ефира на Kiev24 авиационният експерт и водещ изследовател в Държавния музей Валерий Романенко.

„Командът на авиацията и командващият Въоръжените сили на Украйна потвърдиха, че ще ги използваме на ниски височини, за да не могат да действат по тях системите за противовъздушна отбрана на противника, така че първо ще трябва да стреляме по руски самолети и хеликоптери близо до фронтовата линия Те летят на по-малко от 10 км от линията на сблъсъци и едва след това, когато пилотите свикнат да използват F-16 в нашите условия, след това ще могат да се използват тези самолети за унищожаване на КАБ. “, каза Романенко.

Той също така добави, че на последно място Украйна трябва да привлече самолети F-16 за борба с руските изтребители Су-35. Тъй като и двата вида бойци имат своите предимства и недостатъци и все още не е известно кой от тях ще се представи по-добре в директни битки.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising