10 / 18 / 2024
Новини България Асен Василев: Хайде да не използвам нецензурна дума за Пеевски

Асен Василев: Хайде да не използвам нецензурна дума за Пеевски

Поднася чалгаризирана версия на холивудски сценарий

от infomax
0 коментари
чужденците

Циркът в родината  е пълен. Само да не се обидят представителите на това изкуство, особено клоуните и мечките, които карат колело.

Асен Василев се хвали с икономически постижения от световен мащаб и напада Пеевски, който пък се бори с корупцията, размахва скандали с пачки и  пудели, истински титан на мисълта, баща на българската демокрация.

Евтино продуцирана чалгаризирана версия на холивудски сценарий, вика Асенчо. Делянчо отговаря с канонада.

 

България е на последно място по външен дълг в целия ЕС. Така че всички, които обясняваха, че ще умрем от студ и че

държавата фалирала

– в момента съотношението дълг към БВП е по-ниско от това, което заварихме след кабинета „Борисов 3“ и е най-ниско в ЕС, което не се е случвало в цялата история на страната ни. За първи път не сме последни и по доходи. За първи път България по индивидуално потребление – това, което гражданите са успели да си купят със заплатата и пенсията, сме предпоследни, отлепихме от дъното. Това каза бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев пред журналисти.

„Това показва, че икономическият модел, който заложихме и който продължава с този бюджет, който осигури намаляване на неравенствата и увеличаване на доходите, работи.

Към момента

бюджетът е на излишък,

а не на дефицит. Инфлацията беше над 10% миналата година, а в момента сме на 2,5%. с този темп, продължавайки един-два месеца, ще влезем в референтната стойност. Моята прогноза е някъде септември месец да покрием инфлационният критерий, като можем да си поискаме конвергентния доклад“, допълни той.

За обвиненията на Делян Пеевски той заяви: „Държавното предприятие да говори за корупция е – хайде да не използвам нецензурна дума. Ако имаше едни грам корупция, една стотинка, която е отишла настрани, прокуратурата, службите, ДАНС щяха да я открият.“

„Петя Банкова е в ареста, защото е повишила без тяхно решение 18 души без тяхно разрешение. Няма повдигнато обвинение за контрабанда и корупция, даже въпросният контрабандист не го търсят. Вие видяхте ли Живко Коцев с пачки? Кои негови приятели видяхте с пачки – кучето ли? Петя Банкова започна са сменя шефове на пунктове и на смени и за пръв път Австрия каза, че от техни шофьори не са искани подкупи“, каза той.

На въпрос защо темата се повдига едва сега от Пеевски, Василев каза: „Всичко това са предизборни

плашилки,

евтино продуцирана чалгаризирана версия на холивудски сценарий.“

„Тази криза не сме я предизвикали ние. Опитахме два пъти да предвижим страната напред. В икономически план това се случи, но в основния план, в който гражданите искат, това не се случи. Единственият начин да имаме нормална среда за бизнеса и доходите, и справедливост, е това законодателство да бъде прието. Вие казвате корупция – хайде тези, които не се страхуват от нея, да приемем това законодателство“, призова той.

 

Изпратих доклада на Временната комисия

за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“, защото с изненада научих, че въобще не е изпратен на органите, каза Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, в кулоарите на парламента, предаде БТА.

„Не трябва да се забравят скандалите „с пачките, пуделите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), защото наблюдаваме, че те отново се опитват да се ребрандират като антикорупционна партия“, каза той.

Пеевски добави още, че тепърва ще разказва как са „потулени делата на цялата коалиция ПП-ДБ, на

техния „баща“ Радев“

Василев  постави въпроса защо прокуратурата не прави нищо и посочи, че има дела и проверки, по които не се работи като казуса с „Лукойл“ и с натиска над министър Йоловски (Александър Йоловски, министър на електронното управление в кабинета „Денков“- бел. ред.).

„Искам да знам Христо Иванов – Шехерезадата колко срещи има с шефа на съда и с главния прокурор“, каза още Делян Пеевски, но не отговори на журналистически въпроси за кой съд става въпрос и кой главен прокурор.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising