10 / 5 / 2024
Новини България Прогнозата за времето на 4-ти юни

Прогнозата за времето на 4-ти юни

от infomax
0 коментари
Прогноза за времето, 16.04.2024

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за юни, но след обяд ще започне да се повишава.

През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт. От запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в Западна и Централна България, където ще има условия за значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. В Източна България валежите ще са през нощта срещу сряда. Утре над Дунавската равнина облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб до умерен и с него ще проникне хладен въздух. Максималните температури ще са между 30° и 35°, в Северозападна България – между 26° и 29°, в София – около 26°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобeдните часове ще се развива купеста облачност и през нощта срещу сряда ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, който привечер ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°, на север от н.Клиакра – около 18°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевици, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, по високите части от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Източник: БТА/НИХМ

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising