09 / 21 / 2024
Новини Свят Една епоха си отива! Слагат край на автомобилното изложение в Женева

Една епоха си отива! Слагат край на автомобилното изложение в Женева

от infomax
0 коментари
Една епоха си отива! Слагат край на автомобилното изложение в Женева

Легендарното автомобилно изложение в Женева, което беше основното автомобилно събитие на годината в Европа, вече няма да се провежда. За това пише немското издание n-tv.

Отбелязва се, че автомобилното изложение не се проведе през 2020-2022 г. поради пандемията от коронавирус; през 2023 г. то се проведе не в Швейцария, а в Катар. След четиригодишна пауза тази година автомобилното изложение се проведе в Женева, но не донесе желания успех на организаторите.

Както обясниха организаторите,

несигурността в автомобилната индустрия

е твърде голяма, а привлекателността на големите европейски панаири е намаляла твърде много. Затова затварят швейцарския си обект, но ще направят автомобилно изложение в Катар.

„Липсата на интерес от страна на производителите към автомобилното изложение в Женева в трудна индустриална среда, конкуренцията от изложенията в Париж и Мюнхен, които са предпочитани от съответните местни производители, както и необходимите инвестиции в такова изложение звучат добре. последен сигнал за провеждане на ново изложение“, обясни Александър де Сенаркленс, президент на компанията организатор на изложението.

Какво знаем за автомобилното изложение в Женева

Автомобилното изложение в Женева се провежда за първи път през 1905 г. и от десетилетия е едно от най-важните автомобилни изложения в света. За Европа това беше основното автомобилно изложение.

През последните години обаче и производителите на автомобили, и посетителите започнаха да губят интерес към швейцарското автомобилно изложение. Изложението през 2024 г. беше особено катастрофално. Тази година в Женева не дойдоха водещите световни концерни – Mercedes-Benz, BMW, Audi, Volkswagen, Toyota и Hyundai. Всичко, което посетителите можеха да видят, бяха нови продукти от производители от второ и трето ниво – Renault, Dacia, BYD, Lucid, MG и IM.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising