09 / 21 / 2024
Новини Свят YouTube отново се опитва да принуди потребителите да гледат реклами

YouTube отново се опитва да принуди потребителите да гледат реклами

от infomax
0 коментари
YouTube отново се опитва да принуди потребителите да гледат реклами

YouTube се бори с рекламните блокери от известно време, препоръчвайки на потребителите или да закупят Premium абонамент, или да гледат рекламни вложки. Платформата дори използва различни трикове като забавяне, изскачащи прозорци и други, за да убеди повече потребители да преминат към справедливи средства за осигуряване на приходи. Последният ход на YouTube

срещу рекламните блокери

е да възпроизвежда видеоклипове направо от края и дори да заглушава звука.

Потребителите забелязаха, че когато разширението AdBlock работи, видеото просто превключва към края няколко секунди след началото. В същото време, ако изключите разширението, видеото ще започне както обикновено.

Съдейки по коментарите, ако превъртите видеоклипа в началото ръчно или преминете през времевите кодове, нищо няма да се случи – YouTube просто ще започне да показва безкрайно зареждане, сякаш има лоша интернет връзка.
Освен това някои хора започнаха да губят звук, когато използват рекламен блокер в YouTube. След като регулирате плъзгача за сила на звука, за да върнете звука, той се изключва отново преди гледане. Така че, ако успеете да заобиколите пропускането на видео, ще получите

видео без звук

Трябва да се отбележи, че тези явления се наблюдават само при работещ AdBlock, т.е. другите рекламни блокери работят нормално.

Миналия месец YouTube предупреди да не гледате видеоклипове чрез приложения на трети страни с вградени рекламни блокери. След това, за потребителите на блокери, видео хостингът започна да работи със закъснения и удря спирачки, до пълното блокиране на гледането.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising