09 / 20 / 2024
Новини Свят Франция ще изпрати инструктори в Украйна

Франция ще изпрати инструктори в Украйна

0 коментари
о t.me/osirskiy

Снимка: t.me/osirskiy

Франция ще изпрати инструктори в Украйна за обучение на украински военен персонал. Това съобщи главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски.

„С радост приветствам инициативата на Франция да изпрати инструктори в Украйна за обучение на украински военен персонал. Вече подписах документи, които ще позволят на първите френски инструктори скоро да посетят нашите учебни центрове и да се запознаят с тяхната инфраструктура и персонал“, написа той.

Отбелязва се, че заедно с министъра на отбраната Рустем Умеров те са провели видео среща с министъра на въоръжените сили на Френската република Себастиен Лекорню.

Сирски добави, че

вярва, че решимостта на Франция

насърчава други партньори да се присъединят към този амбициозен проект.

„Благодарих на господин министъра за приятелската подкрепа на френския народ и военно-икономическата помощ на Украйна за отблъскване на руската военна агресия“, отбеляза главнокомандващият.

Чуждестранни инструктори в Украйна

Както УНИАН съобщи, по-рано началникът на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Чарлз Браун заяви, че в момента Съединените американски щати нямат намерение да връщат военни инструктори в Украйна за тренировъчни мисии.

Браун отбеляза, че до февруари 2022 г. американски военни са участвали в процеса на обучение в Украйна, но сега това не се случва.

„В крайна сметка, когато този конфликт приключи и ние сме в по-добри условия, тогава предполагам, че ще имаме възможност да върнем инструкторите, но засега няма планове за връщане на американски инструктори в Украйна“, подчерта той.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising