Храна на разумни цени в заведенията по морето може да се поръча до 18 часа, пише „Телеграф“. В курортните градчета по-ниските цени пък важат до 14 или 16 часа, твърди това знаменито българско издание. Намаленията са в този период, тъй като туристите били или на плаж, или си почиват в хотелите и квартирите и ги мързи да отидат. Гениално.
Дето викаше дедо Санде:
Лапай, Гуджо, мръвки
Това, че на пешеходната улица до централния плаж в Бургас ресторантите изкарват табели пред заведенията, на които пише с тебешир актуалното предложение на деня явно е квитесенцията на новината.
Например миди с черупка с чаша безплатно вино се предлагали за скромните 15 лева, гръцка салата с малка бутилка узо за незнам колко. След пържолите за 600 лева на всичко се радваме, вуйчо. А и съм в Бургас по работа.
Под слънцето на Фейсбука, разбира се, има идиоти, които твърдят, че тоя клиент с пържолите бил трафикант, замерял певицата Райна с пари, та така му се полагало, да го съдят, да му съдерат шортите. А Ричард Лъвското сърце Алибегов е много симпатичен, нали? Сафридче мамино. Да го схрускаш на прИмоция. Да осъди гадния трафикант, па смело да направи пържолите по хилядарка. Това е реалната цена за такъв клас мръвка,
заплата-пържолка
Аз като че съм герой от стар български филм, появявам се точно в 18:05 за прИмоцията, както беше написала една кака на Околовръстното! Класика!
Но засуканата червенокоса сервитьорка, която силно ми напомня на асистентката на Сатаната от „Майстора и Маргарита“ Фрида, ми каза със заговорнически шепот ала Катерина Медичи, с вълнуващо дрезкав глас: Господине, промоцията вече свърши, ама аз ще ти донеса от ястието с намаление „- поне един шанс за спасение!’
И така, сдобих се аз с по-евтин сафрид, а след това тръгнах към бара, дето раздавали шотове на дами. Влизам и веднага ме уплашиха от тези первезни шотове. Дами с шотове тук, дами с шотове там…Няма. На една врата пък пише“Жени“, отварям, то тоалетна.
Стига така, къде са джентълмените с шотове, а? Това обаче не е атрактивно за мъжката популация! Но реших да се престраша и си взех една ямболска ракия, за да си покажа
дълбокото си уважение към бара
О, тези дегустации, о, тази страст към прислюченията! Малки капанчета на всеки ъгъл! Аз си мисля, че ще пробвам някакъв фино шампанско, а там – ракия и вино от всички страни и народи! Между другото, какво стана с дегустацията на българското вино? Влизам в едно магазинче, а там смокиново вино, моля ви се! Смокини, братле, смокини!
Та, сега съм в едно заведение, виждам на менюто тристепенно обедно меню. Моля ви, какво е това? Има ли стълби на менюто? Започвам с таратор, след това мусака, а завършвам с бисквитена торта… Само не искайте след този обяд да ме мерите на кантара!
И така, презареден с шотове, смокиново вино и тристепенно обедно меню, се завръщам на плажа.
Алибегов Лъвското сърце да живей!