10 / 5 / 2024
Новини България Прогнозата за времето на 19 юни: Идват първите летни жеги

Прогнозата за времето на 19 юни: Идват първите летни жеги

от infomax
0 коментари
Прогнозата за времето на 19 юни: Идват първите летни жеги

В следващите дни предстои период с повече слънце, по-малко смущения и първите летни жеги. Времето ще се определя от антициклон, който ще донесе усещане за лято точно около астрономическия старт на горещия сезон на 21 юни.

До сряда над Западна и по-голямата част от Централна България ще е преобладаващо слънчево. Над източните райони и крайбрежието облачността в понеделник ще е променлива с условия за следобедни валежи. Те ще са краткотрайни, под формата на преминаващи гръмотевични бури с временно интензивен локален летен валеж. Вторник и сряда тези смущения ще са по-ограничени, но отново в Източна България. За същия период на запад са възможни временни следобедни заоблачавания с малка вероятност за гръмотевичен валеж.

От четвъртък до неделя ще е слънчево с временни увеличения на облачността в планините, където на изолирани места е възможно да превали в незначителни количества. Температурите през цялата седмица ще са в летния диапазон – от 25 до 30-32 градуса, в традиционно горещите райони – до 35.

По Черноморското крайбрежие настоящата седмица ще предложи сравнително спокойно юнско море с температура на въздуха около и над 25 градуса, а на морската вода – около 22-23 градуса. Вълнението ще е минимално.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising