10 / 5 / 2024
Новини България Над сто автомобила и мотоциклета бяха показани на четвъртия ретропарад в Перник

Над сто автомобила и мотоциклета бяха показани на четвъртия ретропарад в Перник

от infomax
0 коментари
Над сто автомобила и мотоциклета бяха показани на четвъртия ретропарад в Перник

Над сто автомобила и мотоциклета бяха показани на четвъртия ретропарад в ПерникНад сто автомобила и мотоциклета бяха показани на четвъртия ретропарад в Перник, организиран от автомобилен ретро клуб „Авангард класик“.

Събитието се организира с подкрепата на Община Перник и премина под патронажа на кмета Станислав Владимиров.

Любителите на класически автомобили имаха възможността да се докоснат и снимат с различни марки от цял свят – американски, европейски, японски, както и автомобили от бившия социалистически лагер. Сред тях бяха Мерцедес, Опел, Форд Мустанг, Волво, Рено, Додж, Буик, както и познатите Волга, Москвич, Лада и Трабант. Най-старият автомобил на парада беше ДеСото от 1928 г.

Над сто автомобила и мотоциклета бяха показани на четвъртия ретропарад в ПерникРетропарадът бе открит от Мартин Жлябинков – секретар на Община Перник, който благодари на участниците и им пожела успех.

На участниците в събитието бяха раздадени много награди от организаторите и спонсорите. Голямата награда – купата на кмета на Община Перник бе връчена от Стефан Кръстев – заместник-кмет на общината. Отличието получи автомобил марка Пакард от 1938 г. със собственик Георги Манев. Превозното средство е и дебютант в ретро парада. Колата, която е отлично запазена, е реставрирана от перничанина Ивайло Маринов и неговия екип и бе една от най-големите атракции за зрителите, които търпеливо изчакваха, за да се докоснат до нея.

Над сто автомобила и мотоциклета бяха показани на четвъртия ретропарад в ПерникКупата за пернишки автомобил получи Волга ГАЗ 21 от 1968 г. на Георги Найденов. Голф купата бе присъдена на Владимир Маринов с Голф 2 от 1988 г. Титлата социалистически автомобил спечели Марина Карс с ВАС 2103 от 1979 г. Мотоциклет на парада стана Иж 49 от 1958 година на Ясен Стаменов.

Над сто автомобила и мотоциклета бяха показани на четвъртия ретропарад в ПерникПубликата също присъди своя награда, а тя бе за Димитър Апостолов с Голф 2. Бяха раздадени още шестнайсет специални награди – репродукции на картината, която красеше цялата комуникационна кампания на събитието и представяше миналогодишният победител, както и знакови символи за Перник. Оригиналът на творбата, чийто автор е Влади Касабов, се разигра и на онлайн търг, който беше спечелен от Владимир Димитров – един от организаторите на парада. Димитров пожела да дари картината на града и да остане за спомен на всички жители и гости на Перник, като бъде изложена в сградата на Минната дирекция.
Алеята на класиката и тази година бе разположена около централния градски площад и за първи път бе с международно участие на автомобили от Северна Македония и Сърбия.

„Алея на класиката“ се проведе за четвърти път. Събитието се превърна в неизменна част от активния живот на Перник и едно от очакваните събития за ценителите на автомобилите в миньорския град.

БТА

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising