09 / 19 / 2024
Новини Свят 3000 руски военни могат да се окажат в котел в района на Курск

3000 руски военни могат да се окажат в котел в района на Курск

от infomax
0 коментари
Курск

Операцията на украинските въоръжени сили в района на Курск се развива успешно / снимка на 24-та механизирана пехотна бригада  Крал Данаил

Военният експерт Валерий Рябих смята, че операцията в района на Курск е променила стратегическата инициатива в полза на Въоръжените сили на Украйна.

Според него затварянето на котела, който е ограничен от всички страни с бариери за руските войски, действащи в района, е важно

стратегическо постижение

„По-конкретно тази зона е ограничена от запад и север от река Сейм, от изток – от украински части, които настъпват през територията на Курска област с основен вектор към селото под контрола на украинските въоръжени сили Краснооктябрьское. От там се блокира възможността на руските войски да настъпят в това направление От юг отбраната се държи от украинските граничари“, каза той в ефира на телевизионния канал Еспресо.
Според него до 3000 руски военнослужещи могат да се окажат в котела в района на Курск.

„Допълнителна територия с обща площ от

700 квадратни километра,

с линейни размери от 40 километра от изток на запад и 20 километра от юг на север, вече се контролира, поне дистанционно, от украинските сили за отбрана. Това създава допълнителни възможности за по-нататъшно напредване и изпълнение на стратегическите цели в района на Курск“, каза Рябих.

Анализаторът добави, че операцията на украинските въоръжени сили се развива успешно.

„Операцията вече даде много положителни резултати: от промяна на стратегическата инициатива в полза на Украинските сили за отбрана и налагане на

собствени условия

на противника до залавянето на голям брой пленени окупатори, които попълват обменния фонд, и развенчаването на митовете за руска пропаганда“, добави той.

Операция на украинските въоръжени сили в района на Курск

Появи се видео потвърждение за разрушаването на два моста в Курска област на Руската федерация.

Съответното видео е публикувано от командващия ВВС на украинските въоръжени сили генерал-лейтенант Николай Олешчук в Telegram. „Пилотите на тактическата авиация на ВВС, заедно с братята от други клонове и клонове на отбранителните сили, успешно разпространяват логистични съобщения в района на Курск“, отбеляза Олешчук.

Той обясни, че разпространеното от него видео показва резултата от бойната работа на авиацията с управляеми бомби на два мостови прелеза на 20 август 2024 г.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising