06 / 21 / 2024
Новини Свят The Times: Екзекуцията на Пригожин може да погребе режима на Путин

The Times: Екзекуцията на Пригожин може да погребе режима на Путин

от infomax
0 коментари
Пригожин

Въпреки че ръководителят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин е мъртъв, неговото въстание и след това бързата му смърт показаха на целия свят фундаменталната слабост на режима на Владимир Путин, пише The Times.

Шансовете Пригожин да живее дълъг и щастлив живот след бунта си бяха малки. Той обаче сключи сделка с Путин, получи амнистия и изглежда изпълни всички необходими инструкции. Но беше измамен…

Въпреки това, както отбелязва Times, „дори ако целта на бунта на Пригожин е била да принуди Путин да уволни Шойгу, дори и той да не е имал намерение да вземе властта в свои ръце, неговият бунт беше предизвикателство за Путин и Кремъл.

Призракът на революцията

преследва Русия.

Така че, въпреки че Путин отрече каквото и да е участие в катастрофата на самолета на Пригожин, пише Times, това почти сигурно е една от многото му извънсъдебни екзекуции.

В същото време, въпреки че владетелят на Руската федерация неутрализира непосредствената заплаха, инцидентът с Пригожин внуши несигурност в президента сред руския елит и показа на света фундаменталната слабост на управлението на Путин, отбелязва изданието.

„Путин може да наруши думите си с външни хора , дори безгрижно да пренебрегне международното право, но самолетната катастрофа беше първият път, когато той не изпълни поетите ангажименти към човек от своя кръг. В крайна сметка, от тяхна гледна точка, старият човек просто уби Пригожин. Витае и  усещането, че Путин вече не е Путин от предишните години, майсторски управляващ системата. Мнение, което вече е широко разпространено. И може би това мнение ще го преследва „, пише изданието.

Така че бандитът Пригожин все още може да остане в историята като „човекът, който ритна камъчето, което в крайна сметка предизвика срутването,  погребало режима на Путин“, се казва в статията.

Бунтът и смъртта на Пригожин –

В нощта на 24 юни 2023 г. ръководителят на вагнеровците Евгений Пригожин се опита да организира кампания срещу Москва за сваляне на министъра на отбраната Сергей Шойгу, с когото те са в конфликт от дълго време.

Пригожин обаче не стига до Москва, а спира на 200 километра от столицата на Руската федерация. Лидерът на ЧВК влезе в преговори с Александър Лукашенко, който по искане на Путин пое ролята на посредник в конфликта. В резултат на това Пригожин избяга в Беларус, като получи гаранция за безопасност за живота си.

На 23 август самолетът на лидера на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин се разби в Тверска област на Русия. Никой не оцеля.

В същото време западни медии писаха, че ликвидирането на Пригожин е организирано от директора на ФСБ и секретар на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев. Съобщава се, че под крилото на самолета, в който са летели лидерите на ЧВК „Вагнер“, е била поставена бомба.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising