04 / 17 / 2024
Новини България Слави: Да се върне ветото към Северна Македония

Слави: Да се върне ветото към Северна Македония

Единственият начин да накараме северномакедонците да слушат, е като не им пада ветото.

0 коментари
Слави

Трябва да се върне ветото към Република Северна Македония. Това е единственият начин, по който може да се спре тази антибългарска кампания, която тече в нашата съседка. Това каза на брифинг лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов.

Трябва да се върне ветото задължително. Това е единственият механизъм, с който можем да въздействаме на антибългарската кампания в тази страна, която започва да придобива чудовищни размери, коментира Трифонов.

Тези, които свалиха ветото, са политическите партии „Продължаваме Промяната“, ГЕРБ, ДПС, „Демократична България“ и БСП с тяхното неучастие. Ние нямаме нищо общо – ние бяхме против свалянето на ветото, защото единственият начин да накараме северномакедонците да слушат, е като не им пада ветото. Ветото падна заради тези политически партии. Нашият външен министър беше заобиколен от Народното събрание и от Кирил Петков, който си имаше негов външен министър и негова политика по отношение на Република Северна Македония, каза Трифонов.

БТА припомня, че на 8 юни 2022 г. Слави Трифонов обяви, че изтегля министрите на „Има такъв народ“ от коалиционното правителство, оглавявано от Кирил Петков. Като основна причина Трифонов посочи външната политика по отношение на Република Северна Македония.

Министър-председателят беше направил паралелен външен министър, който преговаряше с Република Северна Македония, без въобще да информира нашият външен министър и мен за това, което прави. Това е една от причините Кирил Петков вече да не е министър-председател, обясни днес Трифонов.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising