05 / 25 / 2024
Новини България Да влезеш в ремонта на апартамента

Да влезеш в ремонта на апартамента

Ценни съвети, как да планирате, какви стъпки да предприемете и какво ще остане като ваша отговорност

0 коментари
Да влезеш в ремонта на апартамента

Осъществяването на ремонта на апартамента от страна на собствениците е процес, който може да бъде труден и изморителен, защото се започва с едно обикаляне на майстори, едни уговорки, пък закупуване на материали, обикаляне по магазини за строителни стоки. Всичко това може да бъде избегнато, като предварително направите проучване за фирма изпълнител, която ще се погрижи да направи оглед на апартамента и план за работа, в който максимално ви избавя от отговорността „сами да се оправяте”

Затова ние от Диасбилд с тази статия ви предлагаме ценни съвети, как да планирате, какви стъпки да предприемете и какво ще остане като ваша отговорност, изисквания и желание за най-добър краен резултат.

Планирайте правилно

Всичко започва с вашия начален план. Освен ако ремонтът не е от спешен характер и няма време за мислене, а трябва да се действа бързо, имате възможност внимателно да прецените какво точно искате да направите.

Да влезеш в ремонта на апартамента

Първо обсъдете идеите семейно. Вижте какви промени искате за апартамента, какво иска жената, какво е важно да има в детската стая. Направете списък на хартия, защото идеите от разговорите отлитат бързо. Например, искате ремонт на хола и цялостното му обновление, първо сами определете каква крайна визия искате да получите и какво ще трябва да се промени.

Когато сте готови с това, направете проучване на строителния пазар за фирма, която изпълнява ремонти на апартаменти, за да избегнете това, с което започнахме текста. Просто ви трябват сериозни хора, с опит, майстори и специалисти, които да се справят с ремонта, от който се нуждаете.

Материали, срокове и цени

В момента, в който изберете фирмата, оставете тя да направи оглед и план за действие. Така вие си спестявате обикаляне по строителните магазини, мъкнене на материали и инструменти, както и всичките болки в кръста и главоболие, които просто няма да се случат. Фирмата изпълнител ще се ангажира със закупуването на материалите, с доставката им на място и с организацията на ремонтния процес.

Относно срокът за изпълнение, той зависи от огледа и от това, какво ще се определи като дейност. Опитните майстори, каквито са при нас в Диасбилд, могат бързо да преценят приблизително в какъв срок ще стане ремонтът. Цените от друга страна, можете да проверите предварително според ценоразписа на фирмите за своите ремонтни услуги. Много от дейностите са означени с цена за квадратен метър, но има и такива с единична цена.

Да влезеш в ремонта на апартамента

Приключете в срок

Въпросът за срока на изпълнение и крайната цена на ремонта решавате още в първоначалния етап на преговори с фирмата изпълнител. Вие, като собствениците, трябва да настоявате за договорни отношения, скрепени с подпис, за да може това, което ви е обещано като срок и като крайна цена да се изпълни. Така няма да позволите на фирмата или на майсторите да променят всеки ден срока и цената. Да, в началото може да се заложи процент допълнение към цената и резервни дни като срок, но всичко извън това ще бъде вече извън рамките на нормалното.

Линкове: ТУК и ТУК

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising