06 / 8 / 2023
Новини Свят Ракетата с голям обсег Storm Shadow развива скорост до 1000 километра в час

Ракетата с голям обсег Storm Shadow развива скорост до 1000 километра в час

от infomax
0 коментари
Ракетата с голям обсег Storm Shadow развива скорост до 1000 километра в час

Някои експерти смятат, че новите ракети Storm Shadow или вече са пристигнали в Украйна, или ще бъдат там в близко бъдеще. И ще влязат в бой веднага.
Предоставените от Великобритания на Киев Storm Shadow развива скорост до 1000 километра в час и поразява цели на разстояние 250-300.
Летенето на малки височини и по променлива траектория ги правии

невидими за радарите и системите за противовъздушна отбрана

Със значителна бойна глава тази ракета е в състояние да унищожи добре защитени цели. Нейната разрушителна сила е несравнима с ефекта от експлозията на дронове камикадзе.

„Информацията за доставка на нови ракети не беше разкрита до последния момент. Сигурен съм, че скоро ще можем да видим тяхното приложение в Украйна“, каза пред Новаягазета -Европа ръководителят на Центъра за военноправни изследвания Александър Мусиенко.

– Мисля, че предварителните договорености за доставката на тези ракети бяха постигнати по време на посещението на Владимир Зеленски във Великобритания и

преговорите с премиера Риши Сунак

Тогава бяха обсъдени параметрите на по-нататъшната военна помощ от Великобритания и други партньори, ставаше дума за самолети и далекобойни оръжия. Разгледан е вариантът за доставка на крилати ракети Storm Shadow на Украйна. Украинските бомбардировачи СУ-24 могат да бъдат адаптирани за изстрелване на тези ракети. Сигурен съм, че до началото на контранастъплението ще видим използването на тези оръжия.

5/5 - (1 оценка)

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност