06 / 16 / 2024
Новини Свят NBC News: Конгресът на САЩ ще одобри помощ за Украйна или до Рождество, или никога

NBC News: Конгресът на САЩ ще одобри помощ за Украйна или до Рождество, или никога

от infomax
0 коментари
president.gov.ua

Конгресът на САЩ трябва да приеме голям пакет от военна помощ за Украйна и Израел не по-късно от Коледа, в противен случай, поради празниците, този въпрос ще остане отново за неопределено време. Конгресмени казаха   това пред NBC News.

Депутатите, интервюирани от журналисти, смятат, че това е доста амбициозен график. Следователно, за да може проектозаконът да мине успешно и в двете камари на Конгреса и да получи подписа на президента, е по-добре да бъде разработен в горната камара – Сената – където доминират демократите и където има двупартиен консенсус в подкрепа на Украйна и Израел. Вместо това, ако законопроектът бъде изготвен, както обикновено, в долната камара – Камарата на представителите – доминирана от републиканците, решението може отново да се провали.

Четирима източника от Сената, пряко участващи в преговорите, казаха пред NBC News, че

прозорецът

между Деня на благодарността (26 ноември) и Коледа е от решаващо значение. В същото време и републиканците, и демократите са загрижени, че ако процедурата се забави до Нова година, шансовете законопроектът да бъде приет като цяло стават илюзорни.
Проблемът тук е, че САЩ все още нямат пълноценен държавен бюджет за текущата фискална година, която започна през октомври, и вече два пъти приеха временен междинен бюджет за 6 седмици. Следователно отлагането на преговорите за подкрепата на Украйна ще доведе до факта, че тези дебати се припокриват с дебата за американския бюджет и ще засилят политическата борба в контекста на президентските избори през 2024 г.

Източници на NBC News казват, че в този случай тръмпистите могат да прокарат компромисен законопроект за бюджета с помощ само на Израел. Тогава шансовете да се споразумеят за помощ на Украйна ще бъдат малки.

Проблемът с американската помощ за Украйна

Както УНИАН писа, в Съединените щати не могат да се споразумеят за нова програма за военна помощ за Украйна от два месеца. Тази седмица Конгресът прие нов временен бюджет на страната, който отново не включва средства за отбраната на Украйна.

На този фон правителствата на европейските страни увеличават помощта за Украйна, тъй като нараства страхът, че Съединените щати ще спрат напълно да подкрепят Киев с оръжие.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising