07 / 14 / 2024
Новини България Наполеон отмъква от Ватикана документи за богомилите-катари и Светия Граал

Наполеон отмъква от Ватикана документи за богомилите-катари и Светия Граал

0 коментари
Наполеон отмъква от Ватикана документи за богомилите-катари и Светия Граал

Хранилищата на Ватикана пазят много тайни за катарите, както най-често наричали през Средновековието в Западна Европа тамошните последователи на българските богомили, чийто водачи идвали от България, по свидетелствата на летописците.

Катарите са и най-мразените врагове на Светия престол

Българският „съвършен“  Никита е определян от хронистите като „папа“ на катарите. Самият той тръгнал от Константинопол за Ломбардия през 1160 г., за да поеме общината, ръководена от сънародника му Марко…

Тайните за „чистите“, както също наричали последователите на богомилите във Франция и Италия, от подземията на Ватикана навярно биха променили историята на света, ако се публикуват.

Много вероятно е между тях да има документи, касаещи Светия Граал,

защото традицията на свещената чаша има много общо с катарите и техните тайнства.

До нас е достигнала една наистина нищожна част от това, което се съхранява за тях във Ватикана. Но много ценна, защото можеше да не достигне нищо, ако не беше един „каприз“ на Наполеон.

През 1809 г. френският император заповядва редица документи от архива на Ватикана да се изнесат в Париж за обстойно научно изследване. Голяма част от тях са свързани именно с процесите на Инквизицията срещу катарите. Те се пазят във френската столица и днес…

Бонапарт предоставя на учените-светила, които покровителства, документите на Светия престол, много от тях вероятно свързани с богомилите-катари и Светия Граал.  Той страстно проучвал легендата за него и връзката й с катарите, както прави по-късно и Адолф Хитлер. Фюрерът на Третия Райх дори организира специална експедиция в Южна Франция за тази цел, но за това ще говорим друг път.

Пълководците на Наполеон конфискуват Свещената чиния, съхранявана в Генуа, но им казват, че не е изумрудена, а е направена от зелено египетско стъкло, затова я връщат…, както авторът на тези редове е писал в книгата си „Светият граал-съкровището на богомилите бугри”

Благодарение на императора във Франция са запазени свидетелства от процесите и разпитите на Инквизицията, която е създадена, за да се разправи точно с „добрите хора”, както ги наричали тогава.

Във Ватикана чудесно знаят също, че катарите проповядват, че нашият дух е част от Бога и се съединява с него в мига на смъртта чрез кръщението с Дух Свети, което е завещано от Иисус на учениците му. Те го поверяват на ранните гностични общества, а от тях го наследяват техните приемници богомилите. Т.нар. „еретици” май се оказаха прави, че в материалния свят, в който според техните разбирания властва Сатаната, истината за Христос и неговото учение ще бъде преследвана до дупка.

Очаквайте откъси от книгата „Светият граал-съкровището на богомилите бугри”

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising