04 / 23 / 2024
Новини България Когато Хари Потър „утрепе“ Черния лорд

Когато Хари Потър „утрепе“ Черния лорд

Нали ставали понякога чудеса по Коледа, защо и с нацията ни да не се случат?

0 коментари
Когато Хари Потър "утрепе" Черния лорд

Весела Коледа и щастлива Нова година. На многая лета, наздраве и пр.
Стига с тези мрачни мисли прокобни…. Да пийнем по едно, по две, по три ракии, че да ни светне пред очите най-после, и на нашата улица да изгрее слънце, дето вика поетът. Но това не е достатъчно, за да сме щастливи, нали се сещате, напротив, това е пътят към ада.

Нали ставали понякога чудеса по Коледа, защо и с нацията ни да не се случат?
На това разчитаме, както и на добрия дух на алкохола, че по естествен път ще дойде оправия с тази наша орисия, но така май няма да стане. Виж, ако се впрегнат няколко чудеса в една шейна, току виж взело, че се получило. Зелени, сини, червени, жълти и пр. светлини да полетят в една посока, че да ни измагьосат едно сравнително нормално битие, та да мирясаме най-после и да спрем да се зъбим един на друг. Нали все в нещо трябва да вярваме…. Но и това не става само със заклинания.

Не можем да разчитаме, че магията на Коледа току-виж преобразила тази нашата сгърчена от теглила и самосъжаление България, така че да не си внушаваме все, че сме най-бедните, най-жалките в Европа, че и най-нещастните в света и на всички земни кълбета, за което вече стана дума един път. Можем да оправим сами страната си, трябва само да си вярваме и да не се отказваме. Чудесата са за ефект.

Навярно ми личи, че в момента чета последната от книгите за Хари Потър, детето я взело от училищната библиотека, а като я прелистих ми стана интересна, та я започнах и аз, само няколко страници ми останаха.
Прищя ми се даже да се помотая в свят с много чудеса и чудесни развръзки. Да не говорим, че на моменти той изглежда по-реален и нормален от абсурда на нашия български свят. Ободряващо действа, да ви кажа, направо ми светна.

Особено, когато Хари Потър утрепа Черния лорд.  Би го като маче у дирек, дето викат шопите. Нещо такова ни трябва и на нас, да приключим с Черната сила, която владее съзнанието ни, а и материалният свят около нас, но тя е съвсем реална… и материална.Просто трябва да почистим челнилката.

Сега, да не вземете да кажете, че само „Хари Потър” съм чел, да не изпратя едно заклинание за вцепеняване.

Магове има и в нашата традиция, да ви кажа

Витлеемската звезда е показвала пътя на влъхвите към младенеца, както знаете, а те са пресийски магове, ни повече, ни по-малко.

Вярно, че традицията с назоваването на техните имена Каспар, Мелхиор и Балтазар и царския им сан започва чак през Средновековието и си е чиста проба западна измишльотина. В православието са си безименни..
Влъхви е множественото число на старобългарската дума влъхвъ, което означава жрец, добър магьосник. От нея идат и слова като влъшьба (вълшебство) и влъшьбникъ (вълшебник). Дойдохме си на думата, де. Вълшебства и чудеса ни трябват, но трябва да си създаваме сами.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising