06 / 5 / 2023
Новини Свят Какво се знае за разстрела на Красимир Каменов – Къро и жена му в Кейптаун ?

Какво се знае за разстрела на Красимир Каменов – Къро и жена му в Кейптаун ?

Убити са двама мъже и две жени на видима възраст между 40 и 50 години, като са с огнестрелни рани

от infomax
0 коментари
Какво се знае за разстрела на Красимир Каменов - Къро и жена му в Кейптаун ?

Издирваният от Интерпол за изнудване, заплаха за убийство и убийство Красимир Каменов – Къро, е убит в Кейптаун, Република Южна Африка, съобщи БНТ.

Какво се знае за разстрела на Красимир Каменов - Къро и жена му в Кейптаун ?От полицията в Южна Африка впоследствие съобщиха официално, че четири тела са открити в Константия, луксозно предградие на Кейптаун, в четвъртък около 8.20 ч. местно време. Те са на двама мъже и две жени на видима възраст между 40 и 50 години, като са с огнестрелни рани. Според полицията жертвите са от български произход. Мотивите за убийствата не са установени, като детективите търсят улики. Предполага се, че една от жертвите е жената на Къро.

Каменов е издирван от Интерпол по обвинения в изнудване, заплаха за убийство и убийство. Той беше и задочно обвинен за поръчител на убийството на бившия служител на МВР Любомир Иванов, който беше застрелян в София в началото на 2022 година. Тогава държавното обвинение обяви, че вероятното местонахождение на Каменов е в ЮАР.

През март тази година главният прокурор Иван Гешев обяви, че Красимир Каменов-Къро е брънка от заговор за покушение срещу него самия. Разпространени бяха и  аудиозаписи на странни разговори с неизвестен произход и бележки, в които се споменава името му. Днес главният прокурор коментира, че “се връщаме в мутренските години”.

Красимир Каменов-Къро бе свързан със силовата групировка ВИС-2 и с издирвания Христофорос Аманатидис-Таки, с когото владеехе „Люлин“.  Къро е и собственик на зеленчуковата борса “Къра” в столичния квартал Слатина, където често са залавяни наркотици. Смята се, че контролира и най-големите частни паркинги в центъра на София.

2/5 - (1 оценка)

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност