06 / 5 / 2023
Новини Свят Александър Лукашенко: Готови сме да противодействаме на бунта, който Полша планира да подкрепи

Александър Лукашенко: Готови сме да противодействаме на бунта, който Полша планира да подкрепи

от infomax
0 коментари
Александър Лукашенко: Готови сме да противодействаме на бунта, който Полша планира да подкрепи

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви днес, че страната му е готова да противодейства на евентуален бунт, който според него Полша планира да подкрепи, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

„Ние проследяваме тези момчета, за които говореше този болен генерал. Че имали знамена, създавали цели полкове или батальони. Така говорят. Но в действителност знаем къде се намират те. И знаем всички по име. Ние сме готови. Нека дойдат“, каза беларуският държавен глава, отговаряйки на въпроси на руския журналист Павел Зарубин.

Лукашенко отбеляза, че за съжаление неговите изявления не се чуват. „Вие вероятно знаете, че преди няколко месеца казах, че се готвят за въстание, за революция… А ние отдавна знаем, че те се готвят за някакво, може би, поредно въстание“, каза беларуският президент.

В интервю за телевизионния канал „Полсат“ вчера бившият командващ полските Сухопътни войски генерал Валдемар Скшипчак призова властите да се подготвят за евентуално въстание в Беларус и да го подкрепят. Според него беларусите, които са част от украинските въоръжени сили, може да започнат операция срещу беларуските власти, отбелязва ТАСС.

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност