06 / 21 / 2024
Новини Свят Как изгря и залезе звездата на генерал Суровикин -ЧАСТ 1

Как изгря и залезе звездата на генерал Суровикин -ЧАСТ 1

от infomax
0 коментари
Как изгря и залезе звездата на генерал Суровикин -ЧАСТ 1

Генерал Сергей Суровикин, за когото упорито се  говореше, че е  задържан веднага след метежа на Евгений Пригожин и неговата ЧВК „Вагнер“ през юни, е бил забелязан в Африка. Това поне гласи неофициална информация, базирана на снимки в социалните мрежи. Руски медии твърдят, че генерал Армагедон, както наричат бруталния Суровикин, се намира в Алжир.

 

„Новая газета Европа“

31 декември 2021 г. Елитен ресторант „Подмосковные вечера“ в Жуковка близо до Москва (особено охранявано село, където живеят големи руски бизнесмени, политици, правителствени големци и други от елит). Заведението е затворено и на специално обслужване.

В тези моменти, между другото, прессекретарят на президента Дмитрий Песков, съпругата му – фигуристката Татяна Навка, съпрузите пропагандисти Маргарита Симонян и Тигран Кеосаян, както и армейският генерал Сергей Суровикин и семейството му

празнуват Нова година тук

Танцьори на сцената, илюзионисти, изпълняващи фокуси и акробатични номера.

В 12 вечерта всички посетители на ресторанта гледат речта на президента Путин на фона на Червения площад. Гледат мълчаливо в тъмното. Те пият шампанско, докато камбаните бият. И тогава отново следват танци, шеги, изпълнения… Симонян започна да танцува, хвърляйки върху себе си копринен шал, покрит с розови рози. Кеосаян стиска Навка в приятелска прегръдка. Песков участва в шеги, вади часовник от кутия и се смее. А Суровикин, в необичайно цивилно облекло – тъмносиня тениска и черно сако – пие червено вино и позира на фотограф.

Месец и половина след това парти Русия ще започне

една от най-кървавите войни в историята си –

с хладнокръвно унищожаване на цели градове, брутални убийства на цивилни, разрушаване на язовири и редовни, вече рутинни бомбардировки и ракетни атаки върху гражданската инфраструктура.

Тези, които празнуваха онази нощ Нова година в елитен ресторант в Жуковка, в крайна сметка се превърнаха в идеологически и неидеологически поддръжници на тази война, а някои станаха преки извършители, като генерал Суровикин, който беше отговорен за ракетните и бомбени атаки по украински градове. И както никой друг, тези близки до властта вече знаеха, че война ще има.

Още година и половина след тази вечеринка ще бъде сложен

край на над 30-годишната военна кариера на генерал Суровикин

Започнал професионалната си кариера с преврата от 1991 г., той ще я завърши с преврата от 2023 г. Кръгът е затворен. Между превратите имаше Чечня, Сирия и Украйна, където ненадминатата специалност на Суровикин бяха атаките срещу гражданска инфраструктура.

„Новая газета Европа“ проследи всеки етап от бързо и шумно развиващата се кариера на генерал Суровикин, кариера, която съчетаваше твърдения за честта и достойнството на военния и корумпирания бизнес на съпругата му, думи за гордост от армията и на този фон, кланета и убийства в подразделенията, които той контролира, фрази за спазване на закона и прочистване в чеченските села, както и много други скандали и много, много държавни награди.

Суровикин от Сибир

Роден на 11 октомври 1966 г. в Новосибирск. В открити източници няма информация за родителите. Веднага след назначаването му на поста командир на обединена група войски миналата година, редица държавни медии започнаха да приписват Суровикин на връзка с Владимир Суровикин, който загина героично, докато отклоняваше самолет със закъсал двигател от жилищни сгради през 1966 г. . По руската телевизия дори имаше истории за хора, носещи цветя на гроба на „бащата” генерал Суровикин. Скоро обаче правнукът на Владимир Суровикин ще опровергае това, казвайки, че Сергей Суровикин не е свързан с пилота-герой, той изобщо нямаше синове. Красивата легенда не се случи.

На 22-годишна възраст бъдещият армейски генерал Сергей Суровикин ще завърши, както следва от официалната му биография (естествено, изгладена), със златен медал Омското висше общовойско командно училище на името на М. В. Фрунзе. След това ще служи като командир на мотострелкова рота във 2-ра гвардейска мотострелкова дивизия. От същата биографична информация на сайта на ТАСС следва, че в края на 80-те години Суровикин също е служил в състава на Ограничения контингент на

съветските войски в Афганистан,

но времевата рамка на тази служба и в кое точно подразделение е била тя не се съобщава. Известно е само, че през 1989 г. Суровикин вече е служил в Московска област, в елитната 2-ра гвардейска Таманска мотострелкова дивизия. През това време получава орден „Червена звезда“ и медал „За храброст“. Факт е, че по време на учението възникна извънредна ситуация: бойна машина на пехотата с боеприпаси се запали. Суровикин успя да я отведе от концентрацията на военен персонал, за което беше награден.
Пуч ’91

Очаквайте:

Трагичната нощ на 20 срещу 21 август 1991 г., когато избухнаха сблъсъци между поддръжници на президента Борис Елцин и военни, лоялни към Държавния комитет за извънредни ситуации, донесе известност на Суровикин за първи път. По това време в таманската дивизия той някак изненадващо бързо се издигна от лейтенант до капитан и командир на батальон.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising