06 / 21 / 2024
Новини Свят Едно си Лавров знае, едно си бае: САЩ водят война срещу нас

Едно си Лавров знае, едно си бае: САЩ водят война срещу нас

от infomax
0 коментари
Едно си Лавров знае, едно си бае: САЩ водят война срещу нас

САЩ управляват военните действия в Украйна, като доставят оръжия, а всъщност водят война срещу Русия, заяви руският външен министър Сергей Лавров в коментар за предаването „Москва. Кремъл. Путин“ по телевизионния канал „Россия-1“, предаде ТАСС.

„Каквото и да говорят,

САЩ управляват тази война,

те доставят оръжия, боеприпаси, разузнавателни данни, сателитни данни, те водят война срещу нас“, заяви министърът, разсъждавайки за американските доставки на ракети с по-голям обсег на действие за Украйна. Сякаш САЩ са накарали Путин верломно да нападне мирната страна.

Сергей Лавров от седмица говори неща,  които противоречат на здравия разум. Той  заяви вчера, че темата за руско-украинските мирни преговори се е превърнала в „заговор“ срещу Москва, както предаде Анадолската агенция.  На кръгла маса за уреждането на мирни преговори с участието на посланиците на 35 държави в Москва, Лавров заяви, че Западът се опитва „да обърне всичко с главата надолу“.

„Около темата за т.нар. „мирни преговори“ има

истински заговор,

както и опити да се обърне всичко с главата надолу чрез псевдодипломация“, обясни той в манипулативния си стил, характерен още за съветската дипломация.

Русия е готова да отговори на всички сериозни инициативи по руско-украинското уреждане и тази позиция не се е променила, каза Лавров и добави, че „всички топки“ по отношение на организацията на процеса между Русия и Украйна са в полето на Киев.

„Западът от месеци твърди, че тази „мирна формула“ е единствената основа за преговори. Тя тръгва от невинни теми … и след това стига до целта, с която е измислена – нанасяне на стратегическо поражение на Русия, възстановяване на границите на Украйна такива, каквито са били през 1991 г., изправяне пред военен съд на руското ръководство, принуждаване на Русия да плати репарации, а след това „по милост“ да се съгласи да подпише мирно споразумение“ , каза той.

Според заяви първият дипломат на Русия Западът се опитва да убеди страните от Африка, Азия и Латинска Америка да подкрепят инициативата на Зеленски „само в онези точки, които им харесват“, което е „открита измама“.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising