07 / 22 / 2024
Новини Свят ФБР се смогва да лови руски шпиони

ФБР се смогва да лови руски шпиони

от infomax
0 коментари
ФБР се смогва да лови руски шпиони

Въпреки всички усилия на американските разузнавателни служби, броят на руските шпиони в САЩ остава „твърде голям“. Това съобщи директорът на ФБР Кристофър Рей на събитие в Международния шпионски музей, пише The Hill, цитиран от УНИАН.

„Присъствието на руското разузнаване – и с това имам предвид

руски офицери от разузнаването

– все още е твърде силно в Съединените щати. И това е нещо, с което ние постоянно се сблъскваме и се опитваме да блокираме, предотвратим и осуетим по всякакъв възможен начин“, каза той.

Докато Рей подчерта, че САЩ са направили „много положителни и значителни крачки“ по този въпрос през последните години, той също така каза, че остават наясно с „непропорционално големия“ отпечатък на Москва в САЩ и интересите, които шпионите защитават.

„Ако на някого трябва да се напомня какви са интересите на Русия, той може просто да погледне какво се случва в Украйна. И така никога не изпускаме от поглед факта, че точно тези хора са замесени в безскрупулни дейности и

агресията в Украйна “ ,

каза директорът на ФБР.

Той отбеляза, че Русия също сега използва проксита или лица, които действат като посредници между агенти, като част от своите разузнавателни операции. Рей посочи случая с Хектор Алехандро Кабрера Фуентес, мексикански гражданин, когото американските власти арестуваха през 2020 г. за шпионаж в полза на Москва.

Както УНИАН писа, наскоро в Германия бивш служител на Федералната разузнавателна служба (BND) и неговият предполагаем поддръжник бяха обвинени в държавна измяна и шпионаж в полза на Русия. Мъжът е заемал ръководна длъжност в секретното техническо разузнаване на Федерална република Германия и е предавал данни, представляващи държавна тайна, на „една от руските специални служби“.

Казахме ви също, че най-големият брой руски шпиони в Европа се предполага, че са концентрирани в Швейцария. Много важни международни организации са базирани в тази страна, по-специално има една от централите на ООН, пише агенцията.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising