06 / 5 / 2023
Новини Свят Лондон: Проблемът с ракетите ще повлияе на опитите на Русия за офанзива

Лондон: Проблемът с ракетите ще повлияе на опитите на Русия за офанзива

от infomax
0 коментари
Лондон: Проблемът с ракетите ще повлияе на опитите на Русия за офанзива

Проблемът с ракетите вероятно ще повлияе на опитите на Русия да възобнови военната си офанзива.

Военните експерти са единодушни, че опитите на Русия да напредна във войната си срещу украинските сили вероятно ще бъдат сериозно затруднени поради липсата на достатъчно боеприпаси, отбеляза днес британското министерство на отбраната във всекидневната си разузнавателна сводка, предаде ДПА. Русия изпитва недостиг на ракети, се казва още в текста.

Анализ на вчерашните многобройните ракетни нападения срещу Украйна показва, че са били използвани различни снаряди, някои от които дори са били използвани неправилно.

В доклада се казва, че Русия сега трябва да натрупа критична количество новопроизведени ракети, преди да разполага със средства за достатъчно голям удар, чрез който да преодолее украинската противовъздушна отбрана.

Британското министерство прогнозира, че честотата на руските ракетни атаки срещу Украйна вероятно ще намалее заради проблема с недостига на боеприпаси.

Проблемът с ракетите вероятно ще повлияе на опитите на Русия да възобнови военната си офанзива, пише в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната, публикуван вчера. Според него руските сили може би се готвят да подновят настъпателните действия около фронтовия град Угледар в Източна Украйна, за което свидетелства размяната или преместването на войски в региона на Донбас.

Откакто Русия нахлу в Украйна преди повече от година, руските сили в този район вече са били реформирани поне седем пъти, пише институтът.
В момента руската армия изпраща по-голямата част от наличните артилерийски боеприпаси на войските си в Бахмут. Градът, за който се водят боеве от месеци, е място на многобройни жертви и от двете страни. Като стратегически важна „крепост“ в Донецка област обаче градът продължава да бъде отбраняван от украинските сили.

БТА

#Украйна

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност