05 / 28 / 2024
Новини Dolce vita  „Аватар: Природата на водата“ премина  с трясък границата от 1 милиард долара в боксофиса

 „Аватар: Природата на водата“ премина  с трясък границата от 1 милиард долара в боксофиса

Джеймс Камерън е изчислил, че за филм от този калибър, с бюджет от 350 милиона долара, ще са необходими два милиарда долара приходи, за да излезе на печалба

0 коментари
 „Аватар: Природата на водата“ премина  с трясък границата от 1 милиард долара в боксофиса

„Аватар: Природата на водата“ премина  с трясък границата от 1 милиард долара в боксофиса за тази година за рекордно кратко време, достигайки това само за две седмици (в историята на киното само шест филма са постигнали този резултат).

През 2022 г. едва три филма успяха да достигнат така желаната цифра, като се започне с Top Gun: Maverick, на когото това отне само месец и  Jurassic World: Dominion, който се нуждаеше от четири месеца. Предишната година на  Spider-Man: No Way Home отне само дванадесет дни, за да получи желаните резултати.

РЕКЛАМА

Тринадесет години по-късно продължението на „Аватар“ изглежда напредва с пълна скорост. Но има още много работа, особено по отношение на своя предшественик, който все още държи първото място като най-касов филм в историята на киното, с  2,97 милиарда долара.

Самият Джеймс Камерън е изчислил, че за филм от този калибър, с бюджет от 350 милиона долара (към които трябва да добавим още 100 за маркетинг), ще са необходими два милиарда долара приходи, за да излезе на печалба, докато за анализаторите цифрата ще бъде само 1,5 милиарда.

Предизвикателствата са безброй, като се започне с пандемията, която се появява отново в Китай, един от основните международни филмови пазари, както и Русия, страна, в която филмът няма да бъде пуснат

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising