09 / 20 / 2024
Новини Dolce vita Наталия Димитрова: Дали лудите жаби са само насън?

Наталия Димитрова: Дали лудите жаби са само насън?

от infomax
0 коментари
Наталия Димитрова: Дали лудите жаби са само насън?

Наталия Димитрова

НАЙ-ОБИЧАМ ЛУДИ, ЛУДИ ЖАБИ….
Малко опростено, ама аз така си ги представям нещата.
Стоим си вкъщи, идват гости, не е задължително да са от световните ранглисти, може просто да са съвсем обикновени човеци. На всички им е весело, и баш готино. И в разгара на веселбата, се чува едно

„А може ли малко кола да ни сипете?“

А домакините, на това възмутително искане, гледат в потрес и викат:
„Ама какви са тия коли-моли. Ний такова нещо в нашата къща не държим, щото сме много хай и пием изключително прясно изцедени сокове от целина и здравословни смутита. А вий още малко ще поискате и боза някаква такава балканска, едва ли не. Но няма да ви минат долните чалгарски номера“.
Тази случка се пренася във виртуалното пространство, разбира се, поради незначителността й не в национален, а някакъв махленски мащаб и запознатите с нея се разделят на

два лагера

Едните яростно заклеймяват вредното влияние на кока-колата върху мозъчната и друга дейност. Други пък цитират кои световно известни личности пийвали въпросната отрова за тонус. И даже са създавали шедьоври.
През това време гостите вече са се изнесли, купонясват на макс, наливат се с кола и боза, и хич не им дреме какво мислят по темата апологетите на двете тези.
И ако оставим настрани шегата, от само себе си изниква риторичният въпрос: Има ли луди? И дали са само на купона. И дали лудите жаби са само насън. И не е ли лудост всяко събитие, дори и радостно, вместо да събира, да разделя и да се превръща в повод за хабене на психическа, емоционална и всякаква друга енергия.
Поради една, или друга причина, ще се въздържа да завърша това писание със сочна балканска попръжня (а ги знам достатъчно много, при това и в оригинал) и ще приключа с един не по-малко попържващ, и чудесно саркастичен цитат от великия Дъглас Адамс:
„Тази планета има — или по-точно имаше един проблем: почти всички хора, живеещи на нея, през по-голямата част от живота си се чувстваха нещастни…Мнозина изказваха мнението, че поначало човечеството е допуснало голяма грешка, като е слязло от дърветата. А някои твърдяха, че дори и крачката към дърветата е била погрешна и че изобщо не е трябвало да напускат океаните“.
Прогресива ГЕОМЕТРИКУС

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising