09 / 20 / 2024
Новини България Вижте рецепта с авокадо и тайната й съставка

Вижте рецепта с авокадо и тайната й съставка

от infomax
0 коментари
рецепта

Вместо просто да правите стандартно гуакамоле, трябва да се поглезите с „алтернативен“ сос от авокадо. Потребителят @Easy_recipes9680 публикува своята рецепта в социалните мрежи, пишеУНИАН.

Сосът може да бъде

„направен за минути“,

а тайната съставка е „нещо, за което дори не бихте си помислили“.

Първо ще трябва да разрежете голямо авокадо наполовина, да премахнете костилката и след това да го нарежете на по-малки парчета, за да се поберат в блендера. След това трябва да нарежете лайма наполовина и да изстискате целия сок в купа и да оставите за момента.
Тайната съставка са три варени яйца. Първо ги нарежете наполовина, а след това на по-малки парчета. Освен това ще трябва да добавите цялото натрошено авокадо в блендера заедно с яйцето.

След това ще ви трябват

две супени лъжици зехтин,

за да „сгъстите“ соса. Добавете една чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка смлян риган и щипка лют черен пипер, след което пасирайте всичко в блендер на висока скорост. След това добавете сок от лайм.

Когато се съхранява в контейнер, сосът ще издържи до два месеца пресен, което го прави идеален за вашите ястия, вдъхновени от Мексико. Можете да го гарнирате с пресен магданоз, преди да му се насладите, за да бъде едновременно вкусно и здравословно.
Както знаете,

авокадото е здравословно, защото…

е източник на витамини C, E, K и B6, както и на рибофлавин, ниацин, фолиева киселина, пантотенова киселина, магнезий и калий. Плодовете съдържат още лутеин, бета-каротин и омега-3 мастни киселини. Авокадото съдържа високи нива на  здравословни мазнини, които могат да помогнат на човек да се чувства по-сит между храненията.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising