09 / 20 / 2024
Новини България Политолозите са гении! Главчев пак е премиер, Пеевски се бори за единствената си кожа

Политолозите са гении! Главчев пак е премиер, Пеевски се бори за единствената си кожа

Ще се гръмна с патрони за глиган, както пее един политик

от infomax
0 коментари
Политолозите са гении! Главчев пак е премиер, Пеевски се бори за единствената си кожа

Светослав Пинтев

Президентът Румен Радев определи Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател, то други желаещи май няма. Политолозите има да се упражняват по темата поне седмица.

Днес се упражняваха за изборите…

„Гаранцията за свободни и честни избори се гарантира от ЦИК. С въвеждането на машинното гласуване ЦИК разчита все по-силно на МВР, МЕУ и на „Информационно обслужване”, заяви гордо политологът Стойчо Стойчев. в ефира на Нова телевизия. Това е конгениално би казал Остап Бендер. Никога нямаше да се сетим, ако не бяха поканили един отбор мастити политолози и социолози, за да ни го разяснят с патос.

Само Кънчо и Андрейчо ни липсват. И Боян Чуков, който на две магарета слама не може да раздели, но

подкрепя „светлия путинизъм“

т по всички телевизии и громи империализЪма. Той затова го подкрепя, де. В нормална държава такъв няма да го пуснат и в кафенето на телевизията да работи.

Каквато и да е свежа мисъл се прогонва от ефира, драги зрители, трябва само да се дърдори, а не да се мисли. Това едва ли е случайно, но нейсе. Тук отново е уместно да цитираме авторите на историята за незабравимия син на турски поданик Остап Бендер:

„Той обичаше и страдаше – обичаше парите и страдаше от тяхната липса“

 

А те винаги липсват на българските „политичари“, колкото и да им паднат. Простете за това лирическо отклонение.

Стойчо Стойчев  прояви невероятна фантазия и заигра като жонгльор с вълнуващи понятия като „едноблокова структура, многоблоковост,  двублоковост“.
„От едноблокова структура преминахме към многоблоковост, после към двублоковост, а сега пак многоблоковост в партийната система. Тук няма трайни партьнорства, а ние като избиратели не знаем нашите хора с кои ще са. Конфронтацията води до това, че всеки, който се опитва да гради мостове, се припознава към отсрещната страна и бива изолиран. Предполагам

отново ще има сглобка,

независимо какво се изприказва от несъстоялата се ротация насам. Няма друг вариант за мнозинство”, отсече с важен вид Стойчев
„Избор има и той е един. Служебното правителство има минимални задължения, не знам защо се нагнетява напрежение около фигурата на служебния премиер“, рече и отсече политологът Георги Киряков Според социолога от „Галъп” Първан Симеонов през цялото време сме на ръба на Конституцията. „Има тежка политизация и ще разсъждаваме в политически образи.”

Разсъждавайте в образите на Кънчо и Андрейчо, Първане

Вие си знаете.

„Дали без назначението на нов министър-председател може да се назначат изборите? Какъв е проблемът Главчев да продължи да управлява в такъв случай? Затова е важно да се тълкува тази част от конституционните проблеми, защото без яснота по това няма яснота по нищо след това”, обясни Киряков.

Ще свика ли президентът Радев консултации с парламентарните групи?

Симеонов стигна до друг гениален извод, че все ще се намери някакъв ход: „По-важен е политическият разговор. Войната е изчерпана като темата, разделението не е вече изток-запад, а е корупция-некорупция. ПП-ДБ се надяват отново на някаква сглобка. Самият Бойко Борисов също подхожда предпазливо към Делян Пеевски. Връщаме се към 2013 г., само с променен състав.”

Войната била изчерпана???

Ще се гръмна с патрони за глиган, както пее един политик.

По думите му, ако всички застанат срещу Пеевски, това значи много яростна битка. „Той ще даде всичко от себе си на изборите.“ Политолозите , разбира се, не обясниха кой ще му даде избиратели и как. На тях им дай да говорят на едро. А яростна битка не е трудно да се предвиди. На Пеевски се опитват да му вземат кожата, а тя му е единствена.

„Суверенът е в ситуация само да гледа отстрани какви игри играят партиите и няма мотивация да иде да гласува. Основният фактор на тези избори е каква ще е избирателната активност. Тук идва и въпросът срещу контролирания и корпоративния вот”, допълни гениално Киряков.
Суверенът трябва да погне и политолозите заедно с политиците, уважаеми.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising