10 / 22 / 2024
Новини Наука Откриха Атлантида ?

Откриха Атлантида ?

от infomax
0 коментари
Атлантида

Подводната империя на Атлантида, която е била погълната от боговете, е била предмет на дебат от векове. Сега учените вярват, че са открили истинската искра, която лежи в сърцето на легендата за Атлантида.

Легендарната страна,

описана за първи път от Платон

около 360 г. пр.н.е. пр. н. е. може да има основа в реалността, тъй като изследователи са открили група от потопени острови близо до Канарските острови, които може да са истинският източник на древни истории за потънала империя, пише Mirror.

Екип от изследователи, използвайки морска сонда, оборудвана с висококачествени камери и роботизирани ръце, до дълбочина от 2500 м, събра проби от океанското дъно, където се смяташе, че се намира Атлантида.

Морският геолог Луис Сомоса от Геоложката служба на Испания казва: „Това може да е произходът на легендата за Атлантида. Това са били острови в миналото и са потънали, те все още потъват, както казва легендата за Атлантида.“

Учените признават, че в Атлантида са живели около

500 хиляди души

Те вярват, че тази „потопена“ земя е била австралийската „Атлантида“, чиито жители са успели да избягат и след това да се преместят, когато тя изчезна под вълните. Районът остава наводнен и в крайна сметка е погребан от вълните поради приливите, причинявайки образуването на нови брегове срещу Тимор.

Други научни новини

В южна Индия, по време на десетата фаза на археологическите разкопки на мястото Keeladi в Тамил Наду, учените откриха тръбопровод от теракота, който показва съществуването на древни практики за управление на водата, практикувани от хора още преди 2600 години.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising