09 / 20 / 2024
Новини България Оранжев код за днес и утре

Оранжев код за днес и утре

Високи температури в 18 области

от infomax
0 коментари
оранжев код

За 13 и 14 август – за днес и за утре, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от втора степен – оранжев код, за високи температури в 18 области от България. В останата част от страната е в сила предупреждение от първа степен – жълт код, се съобщава в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Времето днес отново ще бъде слънчево, след обяд и горещо. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 35 и 40 градуса, в София – около 35 градуса.

В планините ще е слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 33 градуса, на 2000 метра – около 25 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 30-34 градуса. Температурата на морската вода е 27-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънцето в София изгря в 6 часа и 31 минути, и ще залезе в 20 часа и 31 минути. Продължителност на деня е 14 часа. Луната е във фаза един ден след първа четвърт.

Източник: БТА, Димитрина Ветова

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising