09 / 21 / 2024
Новини България Прогнозата за времето на 6 август

Прогнозата за времето на 6 август

от infomax
0 коментари
На места валежите ще са интензивни и значителни

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

През нощта ще преобладава ясно време, главно над Северна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. През деня облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове над Източна България и планините и на места там ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще са явленията в североизточните райони. Вятърът в цялата страна, най-късно в крайните източни райони, ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и Лудогорието – временно силен. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София – около 29°.

По Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е предимно слаб от запад-югозапад, вечерта ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и на места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.

07.08.2024 и 08.08.2024

В средата на седмицата вероятността за валежи е малка. Ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, по-значителна над Източна България. Вятърът ще е най-често от източната четвърт, предимно слаб, нощем временно и ще стихва; само в Източна България след обяд ще е до умерен. Температурите слабо ще се повишат.

БТА

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising