09 / 19 / 2024
Новини България Почитат Ивелин Михайлов почти като божество?

Почитат Ивелин Михайлов почти като божество?

0 коментари
Почитат Ивелин Михайлов почти като божество?

„Паркът и всичко, което правя, е към своя край, защото ми се забранява всяка търговска и съзидателна дейност, която може да ми генерира средства, с които да продължа борбата. Хората искат от мен да съм свръхчовек, да намеря начин как да изкарам пари, да ги влагам в борбата за тях и България, да устоявам да бъда клеветен, съден и преследван от престъпните политици“. Това написа във „Фейсбук“ идеологът на  „Величие“ Ивелин Михайлов.

Ето и едно мнение за начинанията му.

 

Евгения Стефанова

Днес се връщам отново на темата „Исторически парк“. Единственото историческо от него ще остане историческата измама, която той представлява.
За мен лично Ивелин Михайлов не е съвсем банален престъпник. Но той съществува именно защото държавата позволява такива хора да намират благодатна почва тук. Не мога да отрека, че е феноменален в някои отношения. Като всеки рецидивист и той копнее подсъзнателно да бъде хванат, за да се възхитят всички на умелите му ходове. Този човек е един от най-добрите манипулатори, които лично аз съм виждала. Затова е съумял да създаде такъв култ към личността си, който подхранва неговата нарцистична природа.
Хората, които „работят“ при него (слагам го в кавички, защото те не получават възнаграждение), които преди това са си продали имотите и са изтеглили заеми, живеят при

ужасни условия

С общи бани и тоалетни, много хора в една стая, зимно време помещенията са неотопляеми, а лятото се пукат от горещини. За труда си получават единствено храна, приготвяна в някакви общи кухни в комплекса. Тези хора са третирани като роби от Ивелин Михайлов, а той самият се възприема като фараон. Затова и неговият лик може да бъде срещнат навсякъде из Исторически парк по картини, скулптури и монети.
Почти като божество!
Тези хора

всяка сутрин пеят песни под прозорците му,

за да го събуждат, и рецитират стихове. Гледах дори видео с този всекидневен ритуал по събуждане. Ако дадено стихотворение за възхвала не се изрече три пъти, Ивелин Михайлов не излиза от двореца си. Знам, че звучи абсурдно, обаче нещата стоят така там.
Всъщност, всичко около този човек е пример за абсурдност. За последните 9 години той и съпругата му са придобили над 1000 (хиляда) имота. И това се случва при положение, че всички фирми, свързани с Ивелин Михайлов за същия период са на загуба и дължат към фиска повече от 12 млн лева. Т.е. той няма един легален лев, с който да може да докаже как е купил над 1000 имота. Не знам

къде е спала държавата

с нейните институции през цялото това време, докато той е окрупнявал богатството си.
Ивелин Михайлов може и да не може да си докаже парите, но показа няколко кашона с нотариални актове за тези над хиляда имота. И излиза с нова басня: жена му работела като фризьорка от 2003 година до 2010 година. Изкарвала по 6 хил лева чисти пари на месец, но понеже била толкова скромна, харчела по 1000 лева и другите 5 хил ги спестявала.
Моляяяя?
Първо, аз проверих, и никъде не открих информация тази жена да е имала фирма през този период. Възможно е, ако е ЕТ, което не е пререгистрирала впоследствие в ТР. Но 6 хил лева месечно да изкарва фризьорка в Горна Оряховица при положение, че по същото време средната заплата в страната беше 300-400 лева? Това някой вярва ли го изобщо? И тя, понеже била спестовна, харчела по 3 средни месечни заплати лично за себе си. Казвам „лично за себе си“, защото по това време тя е била 19-20 годишна и не е имала нито семейство, нито деца. Да харчиш по 1000 лева месечно преди 20 години не е признак за голяма спестовност. А да изкарваш по 6 хил лева на месец от фризьорски услуги в малък провинциален град през този период е невъзможно. Но тези наративи минават пред аудиторията на Ивелин Михайлов, а и държавата няма право да направи проверка за доходите на фирми преди 15-20 години, поради изтичане на абсолютната давност.

Абсурдите обаче не спират!

Потърпевшите разказват по същество една и съща история: виждат се с Ивелин Михайлов или някой от неговите доверени хора предимно по бензиностанции, където те носят в сакове и торби своите спестявания, кредитите, които са изтеглили или парите от продажбата на своите имоти. Винаги кеш! Това е абсолютно задължително условие да станеш акционер в Исторически парк. Всички средства се приемат само кеш.
По този начин хем се къса връзката кой е крайният получател на парите, хем пък и държавата не може да вземе нито лев от тези пари, въпреки, че фирмите на Ивелин Михайлов и тези около него ѝ дължат милиони. Според някои сметки, които прочетох, по този начин Ивелин Михайлов е прибрал над 55 милиона лева и това е единственото възможно обяснение за тези над 1000 имота, които той и жена му притежават.

Какво получават насреща обаче „акционерите“?

На самата бензиностанция, след като им приберат торбите и саковете с парите, им връчват един хвърчащ лист, на който пише „Договор за заем“. Т.е. те дават заем на фирмите около Ивелин Михайлов, а не купуват акции. На тези хвърчащи листове никога не присъства името на Ивелин Михайлов, т.е. той не може да бъде свързан директно с получаването на парите. Като получатели на заемите стоят кухи фирми, управлявани от 20-годишни младежи, които нямат нищо на свое име, нито на името на фирмите си – никакви активи, само пасиви. Тези фирми едва ли извършват някаква реална дейност, но трупат огромни загуби на хартия, а в техните отчети заемите, които са взели от различни физически лица, не фигурират.
Нещата са меко казано абсурдни! Излиза, че в България всеки достатъчно хладнокръвен престъпник може да завлече хиляди хора с милиони левове и 10 години държавата да не забележи това. И понеже държавата го неглижира, човекът става все по-амбициозен и си поставя все по-високи цели. Хората с такъв профил рано или късно стигат до

върховете на българската политика

Примери има колкото искате. Всеки гледа да се докопа до кокала с най-много месо по него. Ивелин Михайлов има партия, с която е стъпил първо в местния парламент, където половината общински съветници са негови. Сега на последните избори прекрачи и НС, и дори обещава на следващите избори да се кандидатира за депутат.
Той бил идеолог на партия „Величие“, представяте ли си??? Този човек не може да бъде идеолог дори на бонбонки „тик-так“. Бил пример за успешен бизнесмен и предприемач??? С всичките си фирми, които до една са на загуба и с милиони задължения към бюджета??? Това ли трябва да е примерът за успешно предприемачество?
Гледах едно видео с него отпреди 2 дни, в което той ни заплашва, че щял да зареже Исторически парк, защото нещата вървят катастрофално надолу там. Няма никаква посещаемост и се генерират само разходи. Това се дължи не на неговия калпав мениджмънт, а на лошата реклама, която получава от хора, които разследват дейността му, както и от сформираната комисия в НС и разказите на потърпевшите. По този начин той подготвя „акционерите“ си да пият по една студена вода и да се простят с надеждите си за бързи печалби, понеже, забележете, той сгрешил на едно-единствено място: не можал да възроди българският дух и да възпита сънародниците в родолюбие.
А за нас, останалите, дето не сме „акционери“ това е призив да даряваме пари, за да не рухнат крепостите от итонг на Ивелин Михайлов. Той стига във финтовете си още по-далеч – каза, че е

готов да влиза в затвора,

ако трябва, но да не го проверяват институциите и да го оставят на мира. И също, че е тук, няма да бяга зад граница, и чака да го арестуват. Както казах вече, като всеки изпечен престъпник и този копнее да бъде хванат, за да му се признаят феноменалните постижения. Един от потърпевшите каза, че Ивелин Михайлов му е споделил, че е замислял тази схема с Исторически парк години по-рано и затова нещата са добре изпипани там.
И все пак в това видео видях неговата изнервеност. Той усеща, че примката около него се затяга, и точно сега е момента да влезе в образа на мъченик и борец срещу неправдата в страната.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising