09 / 19 / 2024
Новини България Очертава се кървав сблъсък в ДПС

Очертава се кървав сблъсък в ДПС

от infomax
0 коментари
ДПС

Евгения Стефанова

Броженията срещу Делян Пеевски не спират. Още един депутат го е напуснал. Структурите по места една след друга пишат кървави писма в подкрепа на Доган. По всяка вероятност Пееф ще се наложи да напусне ДПС.
Разбира се,

отмъщението му е ще е страшно

Доган владее партията си, но Пееф владее съдебната система, медиите и капиталите. И тъй като Доган също не е чист като сълза, пък и Пееф вероятно е натрупал с годините сериозно количество компромати срещу него, се очертава кървав сблъсък.
Лошото е, че тази партия ще оцелее и след тази битка на Титаните. Ще оцелее и ще се съвземе. Трябва да приемем факта, че докато Доган е жив и партията ДПС ще съществува.
В същото време съм скептична, че Пееф ще направи нова партия. Поне доколкото аз си спомням, той досега нищо не е съграждал от нулата. Винаги е вземал нещо наготово, изцеждал го е и го е захвърлял. Нямам причини да мисля, че и този път ще е нещо различно.
Каква ще е тази партия, която ще я създаде?

Към кой сегмент от избирателите ще се насочи?

Че те избирателите и отляво, и отдясно, и в центъра, и националисти, и социалисти, и всякакви го мразят еднакво. Той е един от политиците с най-нисък рейтинг в страната. Хората не са забравили протестите нито 2013 година, нито тези през 2020 година.
Неговият единствен шанс да остане в политиката (без която той е нищо) е да се залепи като съпредседател за някой готов политически проект. И ГЕРБ е най-очевидния избор. Борисов се страхува до смърт от Пеевски, с подходящ натиск по болните места ще отстъпи крачка назад.
Така ги виждам нещата аз, пък времето ще покаже дали съм права. Доган и ДПС ще понесат серия от удари от Пееф, но ще оцелеят. А Пееф го виждам единствено като съпредседател в ГЕРБ.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising