04 / 23 / 2024
Новини България Видяла ли е Ванга новия век?

Видяла ли е Ванга новия век?

0 коментари
Видяла ли е Ванга новия век?

Непрекъснато се вадят „нови пророчества“ на Ванга, за които тя често не си е и помисляла. Това вече е практика и на медиите по света, не само у нас. Особено, когато се разчу, че е говорила за Сирия.
С името на Ванга и събитията в променящия се свят непрекъснато се спекулира, това е ясно. Приписаха й доста предсказания дори за настоящата година, но дали е виждала сегашното време?

Много се спекулира и с това какво точно е говорила за Сирия. Измислят се нейни думи, изопачават се. А тя наистина е говорила за бъдещи събития в тази страна, след които ще започне невиждана промяна. Но е добре да се цитира съвсем точно, а не както изнася на този или онзи.
В книгата си „Истината за Ванга” нейната племенничка Красимира Стоянова цитира едно от предсказанията на леля си. То е ясно в първата си част, но във втората е доста енигматично и трудно за тълкуване. Особено в онези години, когато е произнесено. Може би скоро ще го разберем…

Ванга е казала така:
„Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: „Скоро ли ще дойде на света това време?” Не, не скоро. Още Сирия не е паднала”
Най-старото учение на земята е култът към Богинята майка, който е занимавал навремето Людмила Живкова, Богомил Райнов, но това е дълга тема.
Ванга започва да пророкува в началото на Втората световна война. По собствените й думи, тогава през 1941-ва година при нея, пред къщурката й в родната Струмица, тогава част от Югославия, се появява божествено красив конник, излъчващ ярка светлина, богопдобен висок мъж с приказни златисти доспехи, който слиза от белия си кон, за да  й каже, че тя е определена:  „да предсказваш на живи и мъртви, защото светът ще се обърка и много народ ще се изгуби.”
Така и става. Ванга тайничко споделя, че конникът е Христовият апостол свети Йоан. Свързват го и с тракийския Херос.

Институтът по сугестология изследва феноменалните възможности на Ванга и силата на въздействие на нейното биополе. „Резултатите бяха невероятни, може би това я спаси от интерниране и получи официално разрешение да помага и лекува хора. Това беше първата лаборатория по парапсихология в социалистическа страна”, казва проф. Георги Лозанов, които ръководи научната работа с пророчицата.
Българите обаче там си и остават. Институтът е разгромен още през 1979, а световноизвестният учен, създал уникален метод за учене на езици, е набутан в миша дупка, после е прокуден от родината си. Така и не разбира каква е вината му.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising