07 / 14 / 2024
Новини България Александър Велики основава велик град при Рупите, получава пророчество, че ще завладее света

Александър Велики основава велик град при Рупите, получава пророчество, че ще завладее света

0 коментари
Александър Велики основава велик град при Рупите, получава пророчество, че ще завладее света

Смята се, че прочутата в древността Хералея Синтика, чийто развалини излязоха под местността Рупите, е основана от пълководеца и приемник на Александър Велики – Касандър, който управлява тези земи след смъртта му.

Той обаче вероятно полага основите й по заповед на Завоевателя

Александър Велики се е смятал за Новия Херакъл и е намятал лъвска кожа като героя, което навежда на мисълта, че той е наредил основаването на град, наречен на  Херакъл. Още повече, че в този район, по свидетелство на Страбон в стари времена е било светилището на Зевс, бащатата на Херакъл, което по-късно е преместено в Додона, Гърция, защото светкавица разцепва свещения дъб.

Касандър  е бил ужасен   от заплахата за смъртно наказание,  отправена в последните дни на царя на царете към него.  Само смъртта на Великия Александър предотвратила екзекуцията. Но не и страховете на „наследника“… Касандър десетилетия след това се събуждал от страшни сънища , в които му се присънвал Александър, свидетелстват летописци.

Касандър го е ненавиждал, избива близките му след неговата кончина, включително жена му и детето му,  та едва ли би кръстил града така, когато вече сам е станал владетел.
Според свидетелствата на древните историци Александър Велики лично получава пророчество, че ще завладее света, случило се е пак някъде по тези места, по които хиляди години по-късно ще говори и Ванга.

Там оракулът е предрекъл световно господство не само на него

На бащата на първия римски император, бъдещия „Баща на отечеството” и повелител на познатия свят Октавиан Август казва същото за сина му. И то се сбъдва.

Дали богът му проговаря през устата на праобраза на Ванга?

Случайност ли е, че след хиляди години на това място пак се появява една сляпа пророчица, че при нея пак идват тези, които управляват голяма част от света. Кой по-добре от българите знае, че където е текло, пак ще тече.

Сред иманярите пък се носи слух, че Ванга е направила карта, описваща мястото, където е заровено съкровището на Александър Македонски. Била посочила мястото на светилище в планината Беласица, за което знаели малцина, а информацията излязла на смъртния одър на стар жител на село Рупите.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising