07 / 14 / 2024
Новини България „Топлофикация-София“ нещо хитрува, 55 % от битовите потребители щели да получат фактура до 100 лв

„Топлофикация-София“ нещо хитрува, 55 % от битовите потребители щели да получат фактура до 100 лв

0 коментари
"Топлофикация-София" нещо хитрува, 55 % от битовите потребители щели да получат фактура до 100 лв

„Топлофикация София“ нещо хитрува. Повечето сметки на разсрочено плащане през цялата година са над 120 лева, дори през летните месеци, а сега щели да бъдат под 100. Парен каша духа, както казва мъдрият български народ и намига, че там са на хранилка всички партийни централи, а добросъвестните платци се товарят като магарета…. Да видим…

„Топлофикация София“е готова с първите сметки за новия отоплителен сезон, като 55 процента от битовите потребители ще получат фактура на стойност до 100 лв., съобщиха от дружеството.

Тази година отоплителният сезон започна с 28 дни по-късно в сравнение с 2021 г., допълват от столичното топлофикационно дружество. Причината бе дългата и топла есен. Тенденцията за по-топло време продължи и през ноември, което допринесе за 21 на сто намаление на доставената топлинна енергия спрямо ноември миналата година. По данни на НИМХ, отчетената средно месечната температура за ноември тази година е 8,1 градуса, спрямо 6,8 градуса през 2021 г., т.е. през 2022 г. тя е била с 1,3 градуса по-висока.

Въпреки по-благоприятните метеорологични фактори от „Топлофикация София“ припомнят, че цената на топлинната енергия беше повишена от 1 юли с решение на КЕВР с 40 процента спрямо миналия отоплителен сезон. Това увеличение се компенсира частично от намаленото ДДС на 9 на сто, но все пак то оказва влияние върху месечните сметки.

Анализът показва, че близо 55 процента от битовите потребители ще получат фактура за ноември на стойност до 100 лв. За почти 21 на сто от абонатите стойността ще е между 100 и 150 лв., а за 2,9 процента сметките са на стойност над 300 лв., посочват от „Топлофикация София“.

Ноемврийските фактури са достъпни онлайн на toplo.bg, както в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти, информират още от топлофикационното дружество.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising