05 / 28 / 2024
Новини БългарияПолитика Свиреп скандал в парламента! Минеков: Няма да отговарям, нали съм „невнятен, неадекватен, ненормален…“

Свиреп скандал в парламента! Минеков: Няма да отговарям, нали съм „невнятен, неадекватен, ненормален…“

"Господин министър, тук сте да отговаряте на въпроси. Вече един час хокате народните представители, заплашвате", заяви Корнелия Нинова

0 коментари
Свиреп скандал в парламента! Минеков: Няма да отговарям, нали съм "невнятен, неадекватен, ненормален..."

В Комисията по култура и медии в Народното събрание стана скандал за това как служебният министър на културата Велислав Минеков трябва да отговаря на народните представители. Най-ожесточен беше сблъсъкът между Тома Биков от ГЕРБ, Корнелия Нинова от БСП и Велислав Минеков, съобщава БНР.

Скандалът се разрази след въпрос на Тома Биков от ГЕРБ, свързан с Плана за възстановяване, за това дали е назначен експертен съвет по проекта за дигитализация на архивите на различните институции.

Служебният министър на културата Велислав Минеков вместо отговор, припомни на Биков негов коментар:

„В който съм описан, че съм невнятен, неадекватен, че съм посмешище, че съм ненормален. Какъв е смисълът да ви отговарям на какъвто и да било въпрос?“.

Биков отговори на Минеков:

„Зададох Ви въпроса в качеството си на избран за народен представител, а Вие стоите тук в качеството си на назначен за министър, а не за избран. Когато Ви изберат, можете да имате и малко по-високо самочувствие“.

В спора се намеси и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е член на Комисията по култура:

„Господин министър, тук сте да отговаряте на въпроси. Вече един час хокате народните представители, давате ни оценки, заплашвате. Имам чувството, че всички служебни министри сте минали в някаква обща школа в последния месец. Няма един служебен министър, който да е дошъл в парламента, да не се е навикал на депутатите, да не е обидил институцията Народно събрание, да е отговорил на какъвто и да е въпрос, и да стане и да си тръгне“.

По-рано днес Тома Биков заяви от парламентарната трибуна, че служебният културен министър се показва прекалено много и с това нанася щети на целия сектор. И обяви, че Минеков е назначил бившата депутатка Татяна Дончева за член на борда на Фонд „1300 години България“, което, по думите му, е абсолютно необяснимо. Себе си пък е назначил за председател на Управителния съвет.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising