05 / 28 / 2024
Новини Свят САЩ: Русия ще си плати на Украйна

САЩ: Русия ще си плати на Украйна

Украинският народ заслужава да изземем руските активи в Съединените щати, натърти Блинкън

0 коментари
Блинкън

Акцентите отк речта на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън в Киев.

  • Г-7 може да отключи милиарди долари и да изпрати мощен сигнал на Путин, че времето не е на негова страна
  • Г-7 може да отключи милиарди долари и да изпрати мощен сигнал на Путин, че времето не е на негова страна“
  • Русия евече 20 години губи битката за съдбата на Украйна
  • Русия се връща в миналото, Украйна върви напред

 

Съединените щати приближават Украйна към НАТО и впоследствие ще я въведат в Алианса. Това съобщи в Киев държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън. Една позиция, която променя всичко.

Според него западните съюзници на Киев трябва да направят още една

важна стъпка

– да накарат Русия да плати за възстановяването и реконструкцията на Украйна. И тя ще плати.

„Това, което Путин трябва да възстанови, това е, което украинският народ заслужава да изземем руските активи в Съединените щати“, каза дипломатът подчертано.

САЩ работят с партньорите от Г7

Той също така отбеляза, че Съединените щати работят с партньорите от Г-7, за да гарантират, че замразените суверенни активи на Русия се използват за компенсиране на загубите, „които Путин продължава да нанася“.
„Г-7 може да отключи милиарди долари и да изпрати мощен сигнал на Путин, че времето не е на негова страна“, каза Блинкен.

Пътят на Украйна към демокрацията

Ръководителят на Държавния департамент припомни, че повече от три десетилетия украинският народ защитава правото си „да избере пътя към демокрацията, към Европа, към Запада“.

„Именно за този път гласуваха милиони украинци от всички региони на страната през 1991 г. Именно за този път украинците поеха на Майдана през 2004 г., а след това отново през 2014 г. И затова вие толкова упорито се съпротивлявахте на Путин и пълномащабната му инвазия.

Вашата решимост да напишете бъдещето на вашата нация

– ето защо толкова много хора по света са вдъхновени от вашата битка“, каза Блинкън.

В същото време той отбеляза, че Украйна трябва да победи корупцията веднъж завинаги, защото „победата на бойното поле ще попречи на Украйна да стане част от Русия“.

Пълен достъп на Украйна до пазара на ЕС

„Украйна, чрез ЕС, ще има пълен достъп до един от най-динамичните пазари в света. Стотици милиони нови потребители за ключов износ като зърно, стомана и чиста енергия, както и по-голям достъп до финансирането, необходимо за възстановяване и по-нататъшно развитие От своя страна Европейският съюз ще се възползва от една от най-динамичните, квалифицирани и издръжливи икономики в региона, а Европа ще спечели по-силна опора в области, които ще движат икономиката на 21-ви век, като например напредналите информационни технологии и изкуствен интелект, където Украйна вече постигна успех“, каза Блинкен.

Защита на Украйна от корупция

„Осем от десет украинци все още вярват, че има един набор от закони за елита, а други – за всички останали И ние знаем каква е тази защита. В продължение на десетилетия САЩ и Европа разполагат с жива, приобщаваща гражданска система, свободни и справедливи избори помогна за изграждането на тези демократични стълбове, докато ускорявате тези реформи, хората трябва да могат да упражняват правото си на глас уверени в. че процесът на гласуване ще бъде свободен, честен и сигурен“, отбеляза държавният секретар на САЩ.
Борбата на Украйна с Руската федерация

„Понякога чуваме, че времето е на страната на Путин, че Русия има по-голямо население. Че желанието на Путин да хвърли повече

руснаци в месомелачката

и да отдели повече от ресурсите на Русия за поробване на Украйна означава, че Русия не може да загуби.

Всъщност Русия евече 20 години губи битката за съдбата на Украйна. И времето е на страната на Украйна, защото всеки месец Украйна се доближава до членство в НАТО повече двустранни споразумения за сигурност и изгражда своята отбранителна промишлена база, произвежда повече и повече модерни оръжия, укрепва своята икономика, укрепва демокрацията, Русия се връща в миналото, Украйна върви напред .

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising