07 / 14 / 2024
Новини Свят Русия заплашва САЩ със Сатана 2

Русия заплашва САЩ със Сатана 2

Разположи за бойно дежурство междуконтинентални балистични ракети "Сармат"

от infomax
0 коментари
Русия заплашва САЩ със Сатана 2

Русия заплашва САЩ със Сатана 2, както наричат балистични ракети „Сармат“.  Така Кремъл се надява да окаже натиск за замразяване на войната в Украйна, където нещата не вървят добре за руските войски. Това едва ли ще стресне Киев, който е решен да си върне окупираните територии.

Русия обяви, че е разположила за бойно дежурство междуконтинентални балистични ракети „Сармат, които могат да носят десет стратегически ядрени бойни глави, съобщи CNN. Като наследник на SS-18, „Сармат“ получи на Запад прозвището „Сатана 2“.

„Стратегическата система „Сармат“ влезе в бойно дежурство“, съобщи Юрий Борисов, генерален директор на държавната космическа агенция Роскосмос.

„Сармат“ влезе в експлоатация в края на 2022 г. и в стратегическия арсенал на Русия ще замени ракетите „Воевода“ от съветската епоха, известни с обозначението на НАТО SS-18 „Сатана“.

Въпросните ракети носят стратегически ядрени бойни глави, предназначени за унищожаване на градове, промишлени центрове и други стратегически цели, и обикновено имат разрушителна сила над един мегатон.

Подобно на SS-18, „Сармат“ може да носи 10 и повече ядрени бойни глави с обсег на действие до 18 000 км., всяка от които с определена цел.

Русия я тества за първи път на 20 април. Изстреляна от космодрума Плесецк в северната руска област Архангелск, ракетата скоро след това порази пробна цел на полуостров Камчатка, на 6000 км в руския Далечен изток.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising