04 / 23 / 2024
Новини България Радан Кънев: Едноличното управление на президента Радев отдалечава България от все по-единния Европейски съюз

Радан Кънев: Едноличното управление на президента Радев отдалечава България от все по-единния Европейски съюз

Очертаващата се коалиция на статуквото между ГЕРБ, ДПС и проруската бивша комунистическа партия заплашва да блокира развитието ни, да ни лиши от исторически шансове

0 коментари
Радан Кънев: Едноличното управление на президента Радев отдалечава България от все по-единния Европейски съюз

Радан Кънев,  Фейсбук:

Днес се провежда Национално съвещание на Демократи за силна България, на което се обсъжда изключително важното решение за обединение на демократичните, реформаторски и европейски сили в обществото ни. Рамо до рамо застават лидерите на Демократична България и Продължаваме Промяната.
За съжаление, графикът ми не позволява да присъствам, но съм благодарен на ръководството на ДСБ за възможността да изпратя приветствие до съвещанието, прочетено от заместник-председателя на партията Кристина Петкова.

Ето и пълния текст на писмото:
“Скъпи приятели,
Съжалявам, че графикът ми не позволява да бъда с вас. И благодаря за възможността да споделя виждането си за предстоящите важни решения.
Знаете, че през последните месеци многократно споделях тревогата си, че обществото ни е в дълбока криза, изправено пред изключително сериозни рискове.

Че едноличното управление на президента Радев отдалечава България от все по-единния Европейски съюз, от все по-консолидирания свободен свят на западните демокрации.

Че очертаващата се коалиция на статуквото между ГЕРБ, ДПС и проруската бивша комунистическа партия заплашва да блокира развитието ни, да ни лиши от исторически шансове пред икономиката, да ни задържи в корупционен плен на проблемите от миналото.
Но днес няма да споделям страхове и тревоги. Напротив – ще кажа, че от години, от близо две десетилетия, не съм изпитвал толкова обоснован политически оптимизъм.
Обединението на реформаторските сили не е просто предпоставка за политическа победа на предстоящите избори. То е шанс за цялото ни общество, дългоочаквано отваряне на вратата на бъдещето, възможност за ново начало на стратегическия дебат за развитието на нацията ни в близките десетилетия.
Единството не е лесна стъпка – и неслучайно твърде често сме вървели по задънените улици на разделението. Единството е труден и отговорен процес, изпитание за всички – от лидерите до симпатизантите на партиите. Но без съмнение е пътят, който води към успех не просто за партиите, а за всички български граждани.”

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising