04 / 17 / 2024
Новини България Политолог: Румен Радев иска да управлява още, изпраща страната със 100 км в час на нови избори

Политолог: Румен Радев иска да управлява още, изпраща страната със 100 км в час на нови избори

0 коментари
Радев

С решението си да се връчи третия мандат на БСП президентът Румен Радев изпраща страната със 100 км в час на нови избори. Това каза за Агенция „Фокус“ политологът Борислав Ангелов във връзка с решението на държавния глава да връчи третия мандат на „БСП за България“. Според него е очевидно неговото желание да управлява още със служебния си кабинет и да не иска да се състави редовно правителство.

Прави го за пети път за две години, отбеляза той.

„Вече дори не се крие. С този си акт Радев се намесва активно и в партийния живот на БСП. Най-вече по посока на предстоящия конгрес на партията и персонално срещу Корнелия Нинова“, коментира Ангелов с уточнението, че не е изненада, че дава третия мандат именно на тази политическа сила.

„БСП има решение да не участва в управление с мандат на ГЕРБ и ДПС, а ГЕРБ с БСП. Как въобще президентът е виждал опцията да може БСП да направи коалиция в рамките на този парламент? Сметката не излиза по никакъв начин без гласовете на тези две формации“, добави той.

„На тази партия абсолютно не може да се гледа като продължител на политиките на служебното правителство, каквото условие постави Илияна Йотова за връчване на трети мандат. БСП беше реалната алтернатива на политиките на служебното правителство – за купуване на още самолети, за ядреното гориво, дългосрочните договори в сферата на енергетиката, замразяването на доходите, масовите уволнения. За социалистите служебното правителство е антисоциално във висша степен. Как да се продължи политиката на масовото изчегъртване на нейните кадри от служебното правителство?, попита политологът.

„С всеки един избор да даде мандата на БСП той я удря електорално и нанася щети на формацията. Това въобще не жест към левите избиратели. Какво значи жест? Преди да го предложи Корнелия Нинова като кандидат за президент левите избиратели не знаеха кой е той, нямаха представа за него“, каза той.

„Все по-видно е, че станахме свидетели на един театър, където президента, ГЕРБ и ПП работиха за предсрочни избори. Имаме ярко разминаване между думи и дела“, подчерта Борислав Ангелов.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising