07 / 22 / 2024
Новини Свят Пластмасовата кредитна карта ще изчезне

Пластмасовата кредитна карта ще изчезне

от infomax
0 коментари
Пластмасовата кредитна карта ще изчезне

Глобалният ръководител на потребителските плащания на Visa, Марк Нелсън, вярва, че в бъдеще пластмасовата кредитна карта в портфейла ви ще изчезне и стандартният 16-цифрен номер на сметката ще загуби стойността си. За Associated Press той говори за това как най-големият оператор в света ще промени процеса на обработка на плащанията в САЩ и други страни през следващата година, съобщава Inc.

Според него

най-голямата промяна

в Съединените щати ще бъде предоставянето на достъп на американците до множество сметки в една банка благодарение на една банкова карта, без значение каква е тя (чекова, спестовна, дебитна или кредитна).

„Има повече промени в пространството за плащания през последните пет години, отколкото през последните 50. Така че вместо да се опитваме да изберем победител, например, ето начина, по който хората ще плащат на всеки пазар, ние се опитваме да подкрепим всички тези различни методите на плащане просто дават избор“, обясни Нелсън.

Той също така обясни какво означава функцията за

гъвкав акаунт

Според него това е остатък от времето, когато е можело да има само една карта, защото сега потребителят може да има няколко от тях.

„Можете да отидете в банката си и да кажете: „Хей, ако тази транзакция е под $100, ще я използвам като дебитна карта.“ И ще я платя веднага. Но ако е над $100, тогава сложете на моята кредитна карта.“ Или можете да влезете и да кажете: „Хей, искам да платя за точки със следващата транзакция, или да платя за плащане, или да платя с криптовалута.“ Това кара картата да прави няколко неща вместо едно“, отбеляза експертът.

Според него потребителите вече са преминали точката, когато трябваше ръчно да въвеждат номер на кредитна карта във всеки търговски обект, но визуално човек все още ще има пластмасова карта с 16-цифрен номер.

„Но когато става въпрос за

електронна търговия,

вие ще можете да свържете няколко акаунта към уникален акаунт, така че все още ще имате вашата карта Chase Sapphire с уникален номер върху нея. Вече няма нужда да съхранявате карти при търговци. Вместо това транзакциите ще бъдат генерирани с уникален номер“, каза Нелсън.

Според него в Япония вече се използват гъвкави сметки. В САЩ е само въпрос на време банките да поемат тези функции и да измислят как да ги интегрират.

„Днес, ако искате да добавите карта към магазин, трябва да я въведете ръчно. Но ако използвате телефон, можете просто да докоснете картата до телефона. И той автоматично ще добави данните за вашата карта към магазина. Или, да речем, искате да добавите карта към Apple Pay, Google Pay или Wallet. Преди това трябваше да я снимате или може би да я въведете. Сега просто докоснете картата до телефона си и той автоматично ще я добави портфейла си“, увери експертът.

Как да харчите пари правилно – ефективни съвети

Спестяването на определена сума пари на месец значително ще подобри финансовото ви състояние. Можете да спестите пари дори с малка заплата; експерти дадоха 10 съвета как да направите това.

На свой ред милионерът назова три съвета, които са го направили успешен. Според него трябва да инвестирате и разнообразявате в себе си, както и да сте дисциплинирани.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising