07 / 22 / 2024
Новини ВОЙНАТА Отчаянието на Путин! Проси оръжие от Ким Чен-ун

Отчаянието на Путин! Проси оръжие от Ким Чен-ун

Посещението дразни дори Китай

0 коментари
ким

Посещението на руския диктатор Владимир Путин в Северна Корея изглежда по-скоро като ход на отчаяние, отколкото като установяване на връзки със съюзник, пише  Time.

Изданието отбелязва, че това е второто посещение на Путин в КНДР за 24 години управление. Първият се състоя през 2000 г., когато настоящият владетел на Северна Корея все още седеше на бюрото си в швейцарски интернат

под фалшиво име,

а баща му управляваше страната. Двадесет и четири години по-късно Путин се завръща в държавата-парий, която го намира въвлечен в най-кървавия военен конфликт в Европа след Втората световна война.

Time отбелязва, че пътуването носи определени рискове за самата Русия, тъй като заплашва да влоши отношенията с основния политически и икономически партньор на Москва – Китай.

Според Time

Пекин като цяло не е доволен

от това, което Северна Корея представлява в сегашния си вид, и не харесва сближаването на Москва с Пхенян. Пекин особено се страхува да не стане трети в тихоокеанската „ос на злото“, която се формира от Руската федерация и КНДР.

Въпреки че и Русия, и Северна Корея официално отричат ​​съществуването на оръжейна сделка, последиците от нея са разрушаване на украински градове и убиване на украински войници на фронта. В същото време се отбелязва, че това споразумение значително е подобрило икономическото състояние на КНДР. В замяна на ракети и снаряди тя получава гориво, храна и военни технологии от Русия.

Подобряването на икономическата ситуация в КНДР направи Пхенян

по-агресивен към Южна Корея,

което се проявява в редица скорошни гранични инциденти. В допълнение, облекчаването на хватката на санкциите, която Русия държеше в миналото заедно с останалия свят, сега премахва необходимостта Ким Чен-ун да търси разбирателство със Съединените щати и да прави отстъпки на Запада.

Както отбелязва Time, от гледна точка на Путин всички проблеми, които руско-корейското възраждане създава на Запада и неговите съюзници, са положителни.

Северна Корея все още има достатъчно големи запаси от оръжия, които Владимир Путин може да измоли от Ким Чен-ун. И не става дума толкова за снаряди, колкото за военна техника, казва военнополитическият коментатор Александър Коваленко.

На първо място, анализаторът отрече възможността за изпращане на части на севернокорейската армия на фронта в Украйна, които руската пропаганда се опитва да „разпръсне“. Според него този вариант е малко вероятен, дори само заради проблемите с езиковата бариера, която много ще пречи на фронта.

„Не хиляди корейски специални сили ще попълнят руските войски, а стотици хиляди и дори милиони боеприпаси. Това е очевидно“, смята той Коваленко, коментирайки подписаните в Пхенян споразумения.

Освен това анализаторът смята, че Путин търси доставки на военно оборудване, за което дори руската пропаганда не говори. Според Коваленко

запасите от съветска техника

в руските складове ще бъдат изчерпани през тази година и агресорът вече няма да може да компенсира загубите в нея от складови запаси.

„Руските медии разпространяват глупости за 100 500 корейски спецназа и възхваляват доставките на снаряди и ракети за Русия, но премълчават факта на преговорите за оборудване, защото ако се споменава, тогава те ще признаят изчерпването на складовете и близостта. до пълно изчерпване“, смята анализаторът.
Прочетете също:

Според изчисленията на Коваленко КНДР има значителни запаси от съветска техника:

танкове Т-54/55 (до 2 хиляди) и Т-62 в местната версия на Cheonma-ho;
артилерийски дула 115 мм 2А20 и 125 мм 2А46;
голям брой артилерийски системи с калибър 152 и 122 mm;
реактивен 122-mm MLRS – аналози на BM-21 „Град“;
до 10 хиляди минохвъргачки с калибър 120 мм и 82 мм;
хиляди различни модификации на колесни и верижни бойни бронирани машини.

„Разбира се, Ким Чен-ун няма да предостави на Путин толкова, колкото той иска, една от причините е, че Ун е параноик, който вярва в опасността за него от Япония, Южен Кавказ и Съединените щати и следователно той самият се нуждае от това оборудване за защита, но споделянето е непосилна цена. Разбира се, като брат, той може да отпусне няколкостотин танка и дори хиляда или две хиляди  бронирани бойни машини, които изискват ремонт и не са били в употреба от дълго време, “, смята Коваленко.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising