05 / 29 / 2023
Новини Свят Офицер от охраната на Путин избяга на Запад, разказа за параноята му

Офицер от охраната на Путин избяга на Запад, разказа за параноята му

Глеб Каракулов разкри, че президентът е постъпил в болница през април, след като Украйна оказа силен отпор във войната

от infomax
0 коментари
Офицер от охраната на Путин избяга на Запад, разказа за параноята му

Високопоставен офицер от охраната на Путин избяга на Запад и разки колко много президентът се страхува за живота си.

Офицер от охраната на Путин избяга на Запад, разказа за параноята муНапример, той сподели, че по време на пътуване за среща на върха в Казахстан,  поискал спец комуникации да бъдат инсталирани не в офиса или в заседателната зала на посолството, както преди, а в бомбоубежище. Офицерът обяснява подобни мерки с „параноя“.

Президентът на Руската федерация постъпил в Централната клинична болница през април 2022 г., след като Украйна даде силен отпор във войната и руската армия беше принудена да изтегли войските си от областта на Киев.
Всичко това стана известно от

интервю с избягалия капитан от Федералната служба за сигурност (ФСО)

Глеб Каракулов, което публикува Центърът „Досие“, пише The Moskow Times.
Офицер от охраната на Путин избяга на Запад, разказа за параноята муТой е бил инженер в комуникационния отдел на президента на Федералната служба за охрана (ФСО) от 2009 г. и е придружавал Владимир Путин в над 180 пътувания през последните 13 години.

Пред Dossier Center разказва, че е успял да избяга със семейството си в Турция, докато е придружавал Путин в Казахстан за среща на върха в средата на октомври 2022 г.
За проблеми с психическото, а не с физическото здраве на Путин говори и фактът, че при всяка командировка той взема със себе си кабина за преговори – куб с височина 2,5 метра, откъдето може да води защитени телефонни разговори.
Според Глеб Каракулов кабинетите във всички резиденции на Путин са еднакви, така че от телевизионното предаване не може да се разбере къде се намира президентът в момента.

Както казва офицерът,

Путин се преструва, че се движи между градовете,

изпращайки, например, празен самолет от Сочи пред тв камери, „за да обърка чуждото разузнаване“, докато самият той остава в резиденцията „Бочаров ручей“.

Според офицера Путин не е имал особени здравословни проблеми освен възрастта. Освен това президентът следи внимателно състоянието си и минава редовни медицински прегледи, а всички, които работят с него, са под карантина и са си правили PCR тестове „едва ли не по няколко пъти на ден“.

„Путин има годишни медицински прегледи. … Обикновено знаем предварително, че трябва да установим връзка в Централната клинична болница. А тогава беше някак неочаквано и не в обичайното време. Обикновено този медицински преглед е в края на лятото или началото на есента. А тази година беше през април“, разказва Каракулов.
Приблизително по същото време главната агенция за цензура в Русия Роскомнадзор започна да събира информация за публикации, посветени на здравето на президента, отбелязва The Moskow Times.

Каракулов

не потвърждава слуховете за фаталната болест на Путин,

като отбелязва, че доколкото му е известно, „няма нищо толкова свръхкритично“ със здравето на президента, но държавният глава има сериозни страхове на тази тема.

През пролетта в западните медии масово се появиха публикации за здравословните проблеми на Путин. Британският таблоид Daily Mirror, позовавайки се на източник от ФСБ, писа, че президентът има „тежка форма на бързо прогресиращ рак“: губи зрението си, страда от главоболие и треперене на ръцете. В статия на New Lines Magazine, цитираща неназован руски олигарх, също се твърдеше, че държавният глава е „тежко болен от рак на кръвта“.

В края на април The Sun съобщи за

предстояща операция на Путин,

като се твърдеше, че по време на негово отсъствие страната ръководи бившият директор на ФСБ, сега секретар на Съвета за сигурност Николай Патрушев.

Лицето на Путин на снимките по това време изглеждаше подуто.

Медиите също обърнаха внимание на неестествената му поза на среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу и как се е вкопчил в масата. Кремъл отрече информациите за болест на Путин.

През април „Проект“ установи, че президентът редовно е придружаван от около 10 лекари, включително специалисти по рак на щитовидната жлеза. Сред постоянните членове на медицинския екип са реаниматорът Дмитрий Вербовой, отоларинголозите Алексей Шчеглов и Игор Есаков, хирургът Евгений Селиванов. Разследването също така твърдеше, че Путин е прибягнал до нетрадиционни методи на лечение, по-специално вземане на вани с кръв от еленови рога по препоръка на Шойгу.

 

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност