05 / 28 / 2024
Новини Свят Колега на Путин от КГБ: САЩ са заплашили руския президент с оръжие, което ще го убие във всеки бункер (ВИДЕО)

Колега на Путин от КГБ: САЩ са заплашили руския президент с оръжие, което ще го убие във всеки бункер (ВИДЕО)

Това заяви анализаторът Юрий Швец, бивш състудент на руския лидер от академията на КГБ

0 коментари
Колега на Путин от КГБ: САЩ са заплашили руския президент с оръжие, което ще го убие във всеки бункер (ВИДЕО)

САЩ са заплашили по неофициални канали  Владимир Путин с оръжие, което ще го убие във всеки бункер, ако достави ядрено оръжие в Беларус. Това заяви в ежедневния си обзор анализаторът Юрий Швец, бивш състудент на руския лидер от академията на КГБ,

резидент на КГБ във Вашингтон

през съветската епоха.
Той сега живее и работи в САЩ, като е известен с изключителната си осведеменост за плановете по високите етажи на властта във Вашингтон и Москва, а също и с прецизните си анализи за събитията в Украйна и Русия, както и за настроенията в европейските столици.
Юрий Швец твърди, че САЩ разполагат с тактическо ядрено оръжие от времето на Студената война, което е разположено в американски бази в Германия, Италия, Нидерландия и Турция, а също и в две бази в Белгия. То е било предназначено за възпиране на съветската армия, ако нападне масирано Западна Европа. Само в базата Инджирлик в Турция има бомба, но няма самолети носители за нея. Това е заради известно недоверия към Анкара още в миналото.

Специално за Путин

наскоро е разработена конвенционална модификация на това оръжие, която е с повишена точност и е предназначена за поразяване на цели дълбоко под земята. Модифицирани за тази цел са и крилатите ракети „Грифон“.

По оценка на китайски експерти тези оръжия имат колосална мощност. Бункерът на Путин в Урал е на 300 метра дълбочина, а те достигат до 2000 метра. Това става при нанасянето на 5 ракетни удара един след друг. Подобна атака би предизвикала земетресение, чиято сила хиляди пъти ще надвишава мощността на бойните глави.
Решението за използването на това оръжие може да се вземе само от президента на САЩ.

Официалната реакция

Няма никакви индикации, че Русия се готви да използва ядрено оръжие след съобщението на Владимир Путин, че „тактически ядрени оръжия“ ще бъдат преместени в Беларус, заявиха днес от Белия дом.
Американските служители щели да „продължат да наблюдават тази ситуация“, но засега не виждат причина „да коригираме нашата собствена стратегическа ядрена позиция“.

„Оставаме ангажирани с колективната отбрана на НАТО“, се казва в изявлението на Вашингтон.

То идва, след като Путин каза, че е подписал сделка за разполагане на

тактически ядрени оръжия в Беларус

Русия е сключила споразумение с Беларус за разполагане на тактически ядрени оръжия на територията на страната, стана ясно преди два дни от изявление на руския президент Владимир Путин.

Подобна стъпка не би нарушила правилата за неразпространение на ядрени оръжия, посочи Путин и добави, че САЩ са разположили ядрени оръжия на територията на европейските си съюзници.

Днес стана ясно, че шефът на европейската дипломация Жозеп Борел е предупреди, че ЕС е готов да приеме нови санкции срещу Беларус, ако тази страна разреши на територията ѝ да бъдат разположени руски ядрени оръжия, предаде Франс прес.
„Приемането от страна на Беларус на руски ядрени оръжия би било безотговорна ескалация и заплаха за европейската сигурност. Беларус още може да спре това, негов е изборът. ЕС е готов да реагира с нови санкции“, каза Жозеп Борел в „Туитър“.

ВИДЕО

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising