07 / 14 / 2024
Новини България Кирил Петков скочи на Бойко Борисов: Парите да отиват за ремонт, а не в чували

Кирил Петков скочи на Бойко Борисов: Парите да отиват за ремонт, а не в чували

ГЕРБ трябва ясно да се определят с президента ли са или за реформи на службите

от infomax
0 коментари
Кирил Петков скочи на Бойко Борисов: Парите да отиват за ремонт, а не в чували

„Това, което искам да кажа на Бойко Борисов е първо, ако иска да си говорим може винаги да се обади, а не да си говорим през медиите. Надявам се, в първите дни на септември да продължим комуникацията“, заяви  бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петковказа, който бе в Благоевград за агитация за местните избори..  Той отговори така остро, след като в събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов захапа ПП и каза , че ще види какво да прави със  „сглобката“.

„Второто, което ме притеснява много е че миналия път, когато правителството падна беше главно заради поръчките за ремонт на пътищата. Ние искахме да ги пуснем напълно прозрачно, парите да отиват за ремонт, а не в чували. Това, което в момента се случва е министър Цеков пуска отново поръчките по най-прозрачния начин, електронно и на най-ниска цена. И сега въпросът ще бъде дали същите икономически интереси, които свалиха миналото правителство ще започнат да клатят и сегашното. Защото знам, че там става дума за стотици милиони и най-вече за честното строителство“, каза Кирил Петков.

По повод убийството на Алексей Петров,

Кирил Петков заяви  че е „безумно“ през 2023 година да има показни убийства и едновременно с това службите за сигурност да не бъдат реформирани.

„Въпросът към ГЕРБ е защо три месеца не се вкарва закон за реформа на службите, и ГЕРБ трябва ясно да се определят с президента ли са или за реформи на службите“, каза той.

„Г-н Божков знаете, че е обвинен по закона „Магнитски“. Знаете, че обвиненията за даване на подкуп са към г-н Горанов, също по този закон.

„И сега важно да се разбере, след разследванията на прокуратурата – ще има ли оневиняване и прикриване, от моя гледна точка,

или ще се стигне до някакви истини?

Знаем, че в случая „Магнитски“ беше даден и на двамата. Очаквам прокуратурата и българския съд да си свърши работата, без да се влияе от политическите събития“, каза още Кирил Петков.

Той обобщие, че вярата му към и.ф. главния прокурор Сарафов е „под всякаква критика“. „Това, което видяхме до този момент е, че се занимава с някакви полуполитически дела. Затваря делото или разследването за кюлчета и пачките, затваря „Барселона гейт“, а не виждаме нищо реално към антикорупционни дела. Днес гледаме поредното разследване за „Турски поток“ и руската връзка. Чуваме ли нещо за тези дела – не“, заяви той.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising