06 / 5 / 2023
Новини България Иво Никодимов: Това са 800 дка. българска земя, т.е. бивша българска земя

Иво Никодимов: Това са 800 дка. българска земя, т.е. бивша българска земя

от infomax
0 коментари
Иво Никодимов: Това са 800 дка. българска земя, т.е. бивша българска земя

Иво Никодимов, журналист от БНТ, Фейсбук

Това на снимките са 800 дка. българска земя, т.е. бивша българска земя. Това райско кътче се намира до устието на река Камчия, на около 20 – 30 км. южно от Варна.

През 2008 година тази земя е продадена на правителството на Москва (сделката е сключена със „СОК Камчия“ ЕАД, чийто едноличен собственик е Департаментът по имуществото на град Москва). Общата площ е 873 215 кв.м, а цената на сделката е средно 9.72 лв. на кв.м. Договорът за строителството на комплекса е сключен от Емилия Масларова, министър на труда и социалната политика по това време. Одобрен е от правителството с премиер

Сергей Станишев (Проектът на комплекса е направен от арх. Георги Станишев – брат на тогавашния премиер). В Борда на директорите на „СОК Камчия“ ЕАД пък е Станка Шопова, бивш първи секретар на ЦК на ДКМС до декември 1989 г. След сделката със земята на тази антипазарна цена Шопова дори става прредседател на Борда на директорите на „СОК Камчия“ ЕАД. Към момента, в който българското правителство с премиер Сергей Станишев продава тази земя на цена 9.72 лв. на кв.м. – пазарната стойност на терените в района е няколкостотин евро на кв.м.

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност