05 / 28 / 2024
Новини Свят Fox: Българката Ружа Игнатова стана сред най-издирваните жени в историята!

Fox: Българката Ружа Игнатова стана сред най-издирваните жени в историята!

0 коментари
Fox: Българката Ружа Игнатова стана сред най-издирваните жени в историята!

Самопровъзгласила се за „криптокралица“, обвинена в измама на инвеститори за милиарди долари, е в списъка на десетте най-издирвани бегълци на ФБР, пише Fox. Родената в България Ружа Игнатова е едва 11-ата жена, попадала някога в списъка. Тя е в неизвестност от октомври 2017 г., когато се качила на самолет от България за Гърция две седмици след като САЩ я обвиниха в измама. ФБР предлага награда до 100 000 долара за информация, която ще доведе до нейното арестуване.

Според ФБР Игнатова и нейният партньор са основали OneCoin през 2014 г. OneCoin е бил таксуван като виртуална валута, която в крайна сметка ще бъде „убиецът на биткойни“. Въпреки че се предлага на пазара като криптовалута, тя никога не е била добивана с помощта на компютри и не е имало публичен и проверим блокчейн.

Стойността на OneCoin не се определя от търсенето и предлагането, а от неговите оператори, казаха прокурорите.

Криптовалутата, създадена от Игнатова и нейния партньор Карл Себастиан Грийнууд, всъщност е била безполезна. Прокурорите казаха, че това е една от най-големите международни схеми за измами в историята, като жертвите са загубили над 4 милиарда долара.

Съобщава се, че Игнатова и Гринууд са промотирали многостепенна маркетингова или пирамидална схема, стратегия, призовавайки инвеститорите да продават пакети на своите приятели и семейство.

Специалният агент на ФБР Роналд Шимко, един от разследващите случая, каза, че Игнатова е набелязала хора, които вероятно не разбират от криптовалути, но са били впечатлени от автобиографията и маркетинговите умения на Игнатова.

На 12 октомври 2017 г. федералните прокурори повдигнаха обвинение на Игнатова в Южния окръг на Ню Йорк и издадоха заповед за нейния арест. Две седмици по-късно, на 25 октомври, Игнатова се качи на самолет от София, България, за Атина, Гърция, и оттогава не е забелязана.

Прокурорите добавиха още обвинения срещу Игнатова през февруари 2018 г., като я обвиниха по едно обвинение за заговор за извършване на измама, заговор за извършване на измама, заговор за извършване на пране на пари, заговор за извършване на измама с ценни книжа и измама с ценни книжа.

„Има толкова много жертви по целия свят, които бяха финансово опустошени от това“, каза Шимко в подготвено изявление. „Искаме да я изправим пред правосъдието.“

Игнатова е на 42 години и е била с кафяви очи и тъмнокафява до черна коса по време на изчезването си, но разследващите смятат, че може да си е направила пластична операция, за да промени външния си вид.

Игнатова владее английски, немски и български език. Тя може да пътува с фалшив паспорт и да има известни връзки с България, Германия, Русия, Гърция и Обединените арабски емирства.

Шимко каза, че Игнатова е водила „охолен начин на живот“, преди да изчезне.

Всеки, който има информация, се моли да се свърже с местния офис на ФБР или с най-близкото американско посолство или консулство. Можете също така да съобщавате за съвети анонимно онлайн на tips.fbi.gov.

Превод: БЛИЦ

Британският вестник „Таймс“ съобщи, че Ружа Игнатова, основателката на компанията са криптовалута OneCoin, която е в пълна неизвестност и е издирвана за крупни финансови измами, изненадващо е предявила претенции към голям имот в Лондон.

Тя е една от най-издирваните бегълци след като измами инвеститори за 3,2 милиарда паунда за криптовалута. Изглежда обаче Ружа Игнатов, известна още като „изчезналата криптокралица“, е излязла за малко от скривалището си, пише „Таймс“.

Докато ФБР предлага награда от 100 000 долара за информация, която би довела до откриването и арестуването на Ружа Игнатова, засега без никакъв успех, нейни адвокати са предявили официални претенции за къща с четири спални в Лондон на стойност 13,5 милиона паунда, посочвайки я като „действителен собственик“, продължава изданието.

Имотът е разположен на 650 квадратни метра и има плувен басейн. Твърди се, че Ружа е прекарала там кратко време през 2016 година, но през повечето време той е бил необитаван, освен при случайни посещения на хора, свързани с OneCoin.

Твърди се, че имотът съдържа произведения на изкуството на стойност 500 000 паунда, включително снимка-портрет на Елизабет Тейлър и „Червен Ленин“ на Анди Уорхол, както и много дизайнерски стоки, лично притежание на Ружа.

Имотът е собственост на Abbots House Penthouse Limited – компания-фантом, регистрирана на офшорния остров Гърнзи. А това означава, че името на Игнатова не трябва да фигурира в актовете на поземления регистър или в публичните регистри.

Вестник „Таймс“ задава въпроса дали имотът може да бъде използван за компенсиране на британските инвеститори, които са били измамени за милиони паунда.

През 2019 година лондонската полиция информира инвеститорите, че не е в състояние да идентифицира никакви активи на OneCoin във Великобритания, припомня „Таймс“.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising