06 / 21 / 2024
Новини Свят ЕП призова за незабавно и безусловно освобождаване на Навални и Кара-Мурза

ЕП призова за незабавно и безусловно освобождаване на Навални и Кара-Мурза

от infomax
0 коментари
Христо Грозев

Европейският парламент прие днес с 508 гласа „за“ при 14 „против“ и 31 въздържали се призив за незабавно и безусловно освобождаване на руските опозиционери Алексей Навални и Владимир Кара-Мурза, както и за налагане на санкции срещу руски съдии и прокурори.

Евродепутатите отбелязват, че здравословното състояние на Кара-Мурза и на Навални бързо се влошава заради лошото отношение и липсата на подходящи здравни грижи. Те осъждат все по-честите нарушения на Москва в областта на човешките права и продължаващото преследване на критиците на правителството, правозащитниците и независимите журналисти в страната. ЕП настоява Съветът на ООН по правата на човека да разследва незабавно случаите на лишаване от свобода, изтезания и убийства на политически опоненти в Русия.

Отправен е призив Съветът на ЕС да приеме по европейския глобален режим за санкции за нарушения на правата на човека строги мерки срещу руски съдии, прокурори и други, отговорни за произволни преследвания, задържания и изтезания в политически мотивирани съдебни процеси. ЕП призовава държавите в ЕС да предоставят хуманитарни визи и друга подкрепа на руските дисиденти, заплашени от политическо преследване.

БТА

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising