06 / 5 / 2023
Новини БългарияПолитика Депутатите приеха да почиват в петък заради началото на Рамазан Байрам

Депутатите приеха да почиват в петък заради началото на Рамазан Байрам

от infomax
0 коментари
Депутатите приеха да почиват в петък заради началото на Рамазан Байрам

Депутатите приеха предложение на ДПС парламентът да не заседава на 21 април, петък, заради началото на мюсюлманския празник Рамазан Байрам. Това стана със 159 гласа „за”, 41 – „против” и 20 „въздържал се”. Проектът беше внесен в сряда от народни представители от Движението, предаде Нова телевизия.

Религиозните празници са неработни дни за членовете на съответните вероизповедания, аргументира предложението Йордан Цонев.

От „Възраждане” възразиха срещу това петък да е неработен ден за цялото Народно събрание. Те изтъкнаха, че вчера парламентът е отменил великденската си ваканция, а днес приема да не работи в петък заради друг празник.

Цвета Рангелова от „Възраждане” отбеляза, че действащият правилник на НС дава възможност на всеки депутат, когато счита, че има уважителна причина за неявяването си на пленарно заседание, да подаде заявление до председателя на парламента.

Преди решението, председателят на „Възраждане” Костадин Костадинов обясни, че ако то бъде гласувано, ще се създаде прецедент, защото в парламента има представители и на други деноминации – евреи, протестанти, католици.

„Ако всеки на базата на това решение поиска неработен ден, няма да има основание, на което да гласуваме против”, аргументира се той. „Освен това, не всички в ДПС са мюсюлмани, те могат да продължат да работят”, добави Костадинов. И изрази увереност, че, ако депутатите от ДПС подадат заявления до председателя на парламента, той ще ги уважи.

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност