10 / 21 / 2024
Новини ВОЙНАТА Британски офицер: Западът да се готви за война с Русия след година, ако…

Британски офицер: Западът да се готви за война с Русия след година, ако…

от infomax
0 коментари
война

Колаж от УНИАН, снимка facebook.com/NATO, кадър от видео

Вероятната поява на севернокорейската армия на фронта в Украйна означава за Запада необходимостта да направи избор: или решително да подкрепи плана за победа на Зеленски, или да започне реална подготовка за

пълномащабна война срещу Русия

и нейните съюзници. Това мнение изрази на страниците на The Telegraph бившият офицер от британската армия и военен експерт Хамиш де Бретън-Гордън.

Анализаторът дава три възможни сценария за края на войната в Украйна, като вземе предвид сегашното състояние на нещата. Най-лошият сценарий включва руска победа, която Гордън вярва, че ефективно ще доведе до руска война срещу НАТО.

Той смята, че най-добрият сценарий е краят на войната при условията на Киев с пълното прогонване на руските окупатори от Украйна. „Постигането на това обаче изисква пълната ангажираност и пълната подкрепа на НАТО за плана на Зеленски“, отбелязва той.

Третият и най-вероятен сценарий,

който експертът вижда, е, че Западът ще игнорира или само частично ще подкрепи плана на Зеленски. Резултатът ще бъде „прекратяване на огъня при руски условия“, когато териториите, окупирани от Русия, „ще бъдат признати за руски“. В по-дългосрочен план Гордън очаква Украйна да бъде принудена да възстанови статута си на ядрена сила, което ще повиши риска от бъдещ ядрен конфликт.

Според експерта западните лидери, в частност британският премиер Кийр Стармър, са загубили интерес към Украйна и са се съсредоточили върху вътрешни проблеми. И това е опасността, ако Украйна загуби.
Гордън предупреждава, че никакви краткосрочни вътрешни победи не могат да надделеят над „потенциалното бедствие от война с Русия“. Той отбелязва, че за получената помощ Кремъл плаща на Иран и Северна Корея с ядрени технологии. И това крие опасност. Самият Путин, според Гордън, смята повечето западни лидери за „прекалено

политически коректни, слаби и неспособни

да вземат смели решения“.

„С очевидния съюзник на Путин Доналд Тръмп, който планира да се върне в Белия дом, сега е моментът да подкрепим напълно плана на Зеленски или да се подготвим за война с Русия през следващата година или нещо повече, може би без подкрепата на САЩ“, заключи Гордън.

Севернокорейската армия може да започне война срещу Украйна

Онзи ден президентът Володимир Зеленски обяви, че Северна Корея де факто се е „присъединила“ към войната срещу Украйна.

Впоследствие началникът на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов уточни, че Северна Корея е прехвърлила за ползване в Русия 11 хиляди свои военнослужещи, които искат да подготвят до 1 ноември за участие във войната срещу Украйна.

Председателят на Комисията по разузнаване към Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Майк Търнър вече изпрати официално писмо до президента Байдън, в което настоява за твърд отговор на плановете на Москва и Пхенян.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising